Gorica je povela ali je Varaždin izjednaćio Foto: Krešimir Đurić

FOTO Hat trickom Kristijana Lovrića Gorica nanijela četvrti poraz Varaždinu

| 1.9.2019. u 19:49h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Nogometaši Varaždina pretrpjeli su danas na Gradskom stadionu u Varaždinu pred 1 854 gledatelja, među kojima je i 35 gostujućih navijača, i četvrti poraz ove sezone. U susretu 7. kola HT Prve lige Gorica je pobijedila Varaždin 3:1, a sva tri gola za goste postigao je Kristijan Lovrić. Strijelac za Varaždin bio je Benko.

Varaždin je susret počeo u sastavu: Nevistić, Tkalčić, Jertec, Adžić,Bajandouh, Glavica, Posavec,Benko, Senić, Đurasek, Štefulj. Gorica je utakmicu počela u sastavu: Kahlina, Muhamed,Jovičić, Steenvoorden, Maslowski,Hamad,Suk, Čabraja,Lovrić,Čanađija i Ndaye. Glavni je sudac Ivan Župan iz Bjelovara.

U 11. minuti nakon akcije Čanađije po desnoj strani s ruba kaznenog prostora pucao je Hamad ali točno u dobro postavljenog Nevistića. u 19. minuti opomena Seniću zbog prekršaja nad Lovrićem u prodoru po lijevoj strani nakon što je loptu na sredini terena izgubio Posavec. Iz tog slobodnog udarca s oko 25 metara s lijeve strane Kristijan Lovrić je u 20. minuti uputio loptu prema golu Varaždinaca, lopta je pred golom odskočila pred Nevistićem, pogodila lijevu vratnicu gola Varaždina i odbila se u mrežu.

U 26. minuti zbog ozljede teren je morao napustiti Tkalčić, a u igru je ušao Sambolec, dok je zbog prekršaja na sredini terena opomenu zaradio Ndaye. Minutu kasnije Benko prijeti snažnim udarcem iz daljine, lopta je pogodila držača mreže iza gola. u 33. minuti nakon kornera s desne strane i odbijene lopte od obrane Gorice lopta je došla do Posavca koji ju sa 14 metara snažnim udarcem šalje preko gola Kahline.

U 36. minuti Varaždin je izjednačio Akcija je išla po desnoj strani, Posavec je produljio loptu za Samboleca, ovaj je s pozicije kod desne korner zastavice loptu ubacio u kazneni prostor gdje je jedan igrač Gorice kratko dirao loptu, koja je došla do Benka a ovaj ju je sa 4 metra proslijedio u mrežu.

U 38. minuti opomenut je Hamad zbog prekršaja nad Benkom na 25 metara od gola. Iz slobodnog udarca pucao je Benko u lijevu donju stranu gola Gorice gdje je bio vratar Kahlina i zaustavio njegov udarac.U 41. minuti nakon akcije Gorice po lijevoj strani Hamad je s 5 metara pogodio gredu već svladanog Nevistića. U 45. minuti opomenut je Benko, zašto zna samo sudac Župan. Završilo je prvo poluvrijeme na odmor se odlazi s 1:1.

Počelo je drugo poluvrijeme bez promjena u momčadima u odnosu na sastave koji su završili prvo poluvrijeme. Igrala se 56. minuta kada je Gorica ponovno došla do prednosti. Na 17 metara od gola Varaždina, lijevo iskosa, loptu je primio Kristijan Lovrić i snažnim i preciznim udarcem pogodio lijevu stranu gola nemoćnog Nevistića. U 61. minuti umjesto malo primjetnig Glavice u igru je ušao Lisaković,a minuti kasnije gužva red golom Varaždina koju je nakon obrane Nevistića rasčistila obrana izbacivanjem u aut. U 63. minuti opomena Steenvoordenu.

U 66. minuti iz slobodnog udarca s desne strane na rubu kaznenog prostora Lovrić je poGodio gredu gola Nevistića, a minutu kasnije gosti su dva puta prijetili ali je prvo Nevistić obranio a nakon toga je Adžić izbio loptu ispred gol linije u korner. U 70. minuti i treći gol Kristijana Lovrića za vodstvo gostiju od 3:1. Lovrić je pred golom Varaždina po lijevoj strani napada gostiju bio uspješniji od Samboleca i snažnim udarcem pogodio desnu stranu gola Nevistića.

U 79. minuti igru je napustio strijelac tri gola Kristijan Lovrić kojeg je varaždinska publika ispratila pljeskom a u igru je ušao Zwolinski, dok je kod domaćina umjesto Jerteca na teren ušao Težak. U 90. minuti na povratnu loptu Štefulja u dobroj se situaciji i na udarcu nažao Težak, ali njegov je udarac završio u rukama vratara Kahline.