Prva humanitarna utrka održana je 2019. godine Foto: VV arhiva

Sve je spremno za 2. humanitarnu utrku grada anđela, pomaže se odjelu pedijatrije OB Varaždin

Varaždinske vijesti | 4.5.2021. u 16:49h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U nedjelju, 9. svibnja u Varaždinu će se održati 2. humanitarna utrka grada anđela, u organizaciji Sportsko rekreativnog društva 315 Sjeverozapad i uz pomoć Udruge Active Vita.

Cjelokupan iznos uplaćenih startnina ove humanitarne utrke bit će uplaćen na račun Opće bolnice Varaždin.

Sve je spremno za utrku, a Anica Sitar iz SRD 315 Sjeverozapad podsjetila je da je start u nedjelju u 10 sati na Kapucinskom trgu. Utrka ulicama Varaždina duga je 4,85 kilometara.

– Zasad imamo jako veliki broj prijavljenih natjecatelja na što smo jako ponosni, znači da radimo dobru stvar. Prijave se vrše na stranici stotinka.hr (https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/4074/prijava_na_utrku) i bit će zaključene danas u ponoć. Pozivamo ljude koji još namjeravaju da se prijave, odnosno one koji su već prijavljeni da što prije izvrše uplatu. Uplata startnine iznosi 50,00 kuna, a sve informacije vezane uz IBAN, broj računa i ostale tehničke detalje, može se pronaći na stranici stotinka.hr ili na stranicama SRD 315 Sjeverozapad ili udruge Active Vita. Prilikom prijave molimo sve da navedu ime osobe koja sudjeluje u natjecanju. Važno nam je da se što prije uplate kotizacije kako bi se mogli pripremiti startni brojevi. Obzirom da je broj sudionika ograničeni na 500, zbog situacije s koronavirusom, prijave neće biti moguće na startu, odnosno na dan natjecanja, pa molimo sve natjecatelje da to učine što prije – rekla je Sitar te pozvala sudionike da nose zaštitne maske, dok će dezinficijensi biti postavljeni na više različitih pozicija.

Natjecatelji će na startu imati maske, a organizatori mole da ih ne bacaju za vrijeme utrke već da ih ponovo stave nakon ulaska u cilj.

– Na dan utrke podizanje startnih brojeva je od 8.00 do 9.30 sati pa molimo sve natjecatelje da dođu što ranije, da se ne stvara gužva prije same utrke. Svaki sudionik će dobiti startni paket u kojem se nalazi buff, odnosno marama s logom utrke, medalja, magnezij i proteini. Cijelu utrku prati policija i hitna pomoć, sigurnost je zagarantirana – dodao je predsjednik SRD 315 Sjeverozapad Marko Dugandžić.

Predsjednik udruge Active Vita Marko Črljenec naglasio je da sudjeluju kao partneri želeći podržati akciju koja promovira i zdrav život i humanost.

– Veliki broj naših članova će sudjelovati u utrci, a naši partneri su se uključili kao sponzori. Želim zahvaliti svima će promocijom tjelesne aktivnosti u svrhu zdravlja zapravo pomoći drugima. Zahvalit ću sponzorima, a među njima je Marlex koji će donirati sredstva u iznosu ukupnih donacija fizičkih osoba. Koliko se prikupi od fizičkih osoba, toliko će još uplatiti Marlex i na tome im zahvaljujem. Vindija će sudjelovati s osiguravanjem okrjepe, a tu si i naši partneri Esensa Naturalis s proizvodi za sve trkače, Integrity Hemp, Awaken Mind i Poljoposavec s nagradama te Bauerfeind – kazao je Črljenec.

Inicijator utrke Damir Habijan zadovoljan je što će se ona održati i u vrijeme pandemije, a posebno ga veseli dobar odaziv građana.

- Godine 2019. je bila prva utrka, a ja sam već onda rekao da bih volio da postane tradicionalna. Napravili smo prošle godine pauzu, kao i velika većina svih koji su organizirali bilo kakav događaj, uključujući i sportske događaje. Naravno, u ovim uvjetima nije jednostavno organizirati ovakvu utrku, ali moram priznati da smo svi iznenađeni brojem prijava koji je već jučer nadmašio limit – rekao je Habijan i uputio poziv svima koji su se dosad prijavili, a još nisu obavili uplatu, da to učine danas.

- U protivnom, otvorit ćemo, ako će postojati još slobodnih mjesta, od četvrtka do petka eventualne prijave i za uplatu, ali ovaj broj prijavljenih je već sad doista impresivan, pogotovo uzmu li se u obzir okolnosti. Pozivam sve sudionike da se pridržavaju epidemioloških mjera da bi sve proteklo u najboljem redu, a zahvaljujem svima koji su se uključili i koji će se još uključiti – poručio je Habijan.

utrka_anđela_04052021.JPG

utrka_grada_andjela_2021_plakat.jpg