Uzbudljiv početak nove sezone Klampotic lige Foto: Općina Petrijanec

Uzbudljiv početak nove sezone Klampotic lige

VV / petrijanec.hr | 11.12.2019. u 10:32h | Objavljeno u Sport

Nova sezona Klampotic lige (malonogometne lige Cestica – Petrijanec) započela je u subotu, a gledatelji su mogli vidjeti čak 11 pogodaka u utakmici između ekipa Asevi i Yugo Int. u kojoj je Yugo Int. slavio s 9:2.

Prošlogodišnji pobjednik Caffe bar 5 uz dosta muke došao je do pobjede nad ekipom Epicentar Cestica rezultatom 5:3, a u svojem drugom susretu remizirali su s Yugom Int. (2:2). Dvije pobjede na otvaranju nove sezone i za vodstvo na tablici nakon dva kola pobrinula se ekipa Golipaci koja je u prvom susretu preokretom protiv Caffe bara „Kapelice“ Trpači slavila s 3:1, dok su u drugom susretu napunili mrežu Aseva rezultatom 9:4.

Uz ekipu Golipaci jedina ekipa sa stopostotnim učinkom nakon prvog dana bila je ekipa MNK Kolarovec koja je u derbiju prvog kola slavila s 3:1 nad MNK Lovrečanom, dok su svoju drugu pobjedu (5:2) upisali nad ekipom MNK Vrtovi, koja nije najbolje ušla u novu sezonu budući da su u prvom kolu upisali uvjerljivi poraz (0:9) od Pekarnice Leskovar. Nakon uvjerljive pobjede, Pekarnica Leskovar nije nastavila istim tempom te je upisala poraz od ekipe Caffe bar „Kapelica“ Trpači od 1:4.

U nedjelju je treće kolo također otvoreno golijadom u kojoj se Yugo Int. bolje snašao i svladao Epicentar Cesticu sa 6:3 te preuzeo vodstvo na tablici. Susret prvoplasirane i drugoplasirane ekipe nakon prvog dana, Golipaci i MNK Kolarovec, završio je podjelom bodova (2:2). U derbiju trećeg kola Caffe bar 5 slavio je nad Pekarnicom Leskovar 4:1 i time pokazao da i ove godine planira obraniti naslov. MNK Lovrečan upisao je prve bodove pobjedom 5:1 nad Asevima, dok se Caffe bar „Kapelica“ Trpači pobjedom (7:4) protiv MNK Vrtova vratio u borbu za vodeća mjesta.

Podršku organizatorima i nogometašima dali su i načelnik općine Petrijanec Željko Posavec i načelnik općine Cestica Mirko Korotaj. U ime organizatora prisutne je pozdravio Neven Furjan, a Denis Šincek je rekao da na ovogodišnjem prvenstvu sudjeluje deset ekipa. S područja općine Petrijanec to su: Yugo Internacionale, NC Petrijanec Nova Ves, Pekarnica Petra, Cafe bar 5 i Asevi, a s područja općine Cestica to su: MNK Kolarovec, MNK Lovrečan, Epicentar Cestica, MNK Vrtovi i Trpači.

Ako je suditi prema prvom vikendu, očekuje nas vrlo uzbudljiva borba za osvajanje Klampotic lige, budući da čak četiri ekipe imaju isti broj bodova, a na čelu tablice smjestila se ekipa Yugo Int. Listu strijelaca predvodi Ervin Sokač sa 7 pogodaka, dok su se iza njega, sa po 5 pogodaka, smjestili Luka Kutnjak i Mario Voćanec.

klampotic_liga_1.jpg

klampotic_liga_2.jpg

klampotic_liga_3.jpg

klampotic_liga_4.jpg

klampotic_liga_5.jpg

klampotic_liga_6.jpg

klampotic_liga_7.jpg

klampotic_liga_tablica.jpg