Uvjerljiva pobjeda Koke na gostovanju kod Bjelovara Foto: Martin Novosel

Uvjerljiva pobjeda Koke na gostovanju kod Bjelovara

HRS | 25.9.2024. u 21:52h | Objavljeno u Sport

Zbog brojnih europskih obveza hrvatskih klubova tijekom vikenda, sredina tjedna već tradicionalno je postala idealan termin za utakmice domaćih liga. Tako su prvu utakmicu 4. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene večeras odigrale rukometašice Bjelovara i Koke, a slavio je sastav iz Varaždina.

Na samom početku utakmice, Bjelovarke su na domaćem terenu bolje krenule u dvoboj i imale prednost 4:2. Međutim, to se brzo okrenulo na stranu gošći koje u 10. minuti preuzimaju vodstvo (6:7) i više ga ne ispuštaju do kraja susreta. Dapače, Koka je u 19. minuti imala +5 (8:13). Do isteka prvih 30 minuta, prednost je narasla na +7, 13:20.

U nastavku dvoboja, nije se promijenilo puno toga. Koka je nastavila povećavati svoju prednost koja je u pojedinim trenucima bila i dvoznamenkasta do konačnih +6 (27:33), a Bjelovarke jednostavno nisu imale rješenja za gošće iz Varaždina. Nika Strahija sa sedam i Tara Đelekovčan sa šest pogodaka su bile najučinkovitije u pobjedničkim redovima uz 13 obrana Sare Šopar. Kod Bjelovarki, Ana Maria Gavrić je upisala osam pogodaka, a Karmela Pokopac 10 obrana.