Martin Marčec je postigao sedam golova u pobjedi 32:26 nad riječkim Zametom Foto: Mario Šamec

Uvjerljiv nastup i puni plijen Dabrova u Rijeci

| 20.4.2016. u 20:21h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Iako su na gostovanju kod Zameta u Rijeci u sklopu 2. kola regularnog dijela Premijer lige poraženi (27:24), rukometaši GRK Varaždina 1930 se ovaj puta vraćaju s punim plijenom, pobjedom 32:26 u 2. kolu lige za prvaka.

Od samog početka su Dabrovi nametnuli svoj ritam igre domaćinu i otvorili susret sa 3:0 serijom. U jednom trenutku tijekom prvog poluvremena su poveli i sa pet gola razlike (8:3 u 15. minuti), ali su to prokockali u završnici prije odmora. Poluvrijeme je završilo izjedančeno 14:14.

Ipak, nije trebalo dugo varaždinskom sastavu da se još jednom rezultatski odvoji pa su već nakon prvih 10 minuta drugog pluvremena opet poveli sa pet gola razlike (21:16). Domaćin se nije snašao nakon toga, a gosti iz Varaždina su u par navrata vodili i po sedam golova razlike te osigurali mirnu završnicu susreta.

Najefikasniji igrač u redovima varaždinskog sastav bio je Martin Marčec koji pogodio suparničku mrežu sedam puta, po pet golova zabili su Kevin Lind i Marin Šipić, dok su četiri pogotka postigli Ivan Horvat i Ante Tokić.

Sljedeći susret Dabrovi su trebali igrati kod kuće protiv PPD Zagreba u subotu, ali taj susret je odgođen s obzirom da Zagreb igra utakmicu Lige prvaka, tako da im sada slijedi susret 4. kola, gostovanje protiv Nexea u Našicama u srijedu 27. travnja.