ilustracija

Utakmicom između Islanda i Slovenije u varaždinskoj Areni počinje M-18 EHF EURO 2021.

Varaždinske vijesti | 12.8.2021. u 10:42h | Objavljeno u Sport

Europsko rukometno prvenstvo za kadete u kategoriji do 19 godina, održavat će se od 12. do 22. kolovoza u Koprivnici i Varaždinu.

Dvorana na Dravi ugostit će osam reprezentacije iz skupina A i B. U grupi A su Island, Srbija, Slovenija i Italija, dok će se u grupi B nadmetati Švedska, Španjolska, Mađarska i Izrael.

Prvu utakmicu će danas,12. kolovoza od 14.30 sati igrati Slovenija i Island,od 16.30 za bodove će se nadmetati Italija i Srbija. U 18.30 počet će nadmetanje Švedske i Mađarske, a od 20.30 sati sastat će se Španjolska i Izrael.

Hrvatska će reprezentacija svoje susrete prvog kruga igrati u Koprivnici, a u sastavu hrvatske vrste je i igrač GRK Varaždina 1930 Fabijan Grubišić.

Dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupine idu u borbu za medalje, a ostali razigravaju za poredak od 9. – 16. mjesta.

Polufinala su 20. kolovoza od 16.30 sati i 19 sati, dok će se finalne utakmice igrati u nedjelju,22. kolovoza, u varaždinskoj Areni.

Predstavnici HRS-a izrazili su zadovoljstvo što je Grad Varaždin po šesti put domaćin rukometnom natjecanju na najvišoj razini te je najavljeno i domaćinstvo Svjetskog rukometnog prvenstva seniora 2025.

- Budući da je Hrvatska uz Dansku i Norvešku dobila organizaciju SP-a u rukometu 2025. godine, a odlična organizacija dosadašnjih natjecanja i iznimno visoke ocjene IHF (International Handball Federation) jamstvo su kako će  jedna skupina zasigurno biti u Varaždinu - rekao je direktor marketinga HRS-a Silvijo Njirić.

Europsko rukometno prvenstvo za kadete održava se sukladno svim propisanim epidemiološkim mjerama, a Nacionalni stožer civilne zaštite dozvolio je i nazočnost publike na svim utakmicama što će zasigurno pridonijeti još boljoj atmosferi, a ulaznice su u prodaji od 9. kolovoza 2020. godine.

 - Zadovoljstvo nam je što smo ponovno domaćini i suorganizatori jednog velikog sportskog događaja. Vjerujem kako ćemo opet pokazati da smo sjajni domaćini te zašto je Varaždin grad sporta. Imamo odličnu suradnju s Hrvatskim rukometnim savezom te se nadam kako ćemo u polufinalu i finalu  upravo u Varaždinu navijati za naše rukometaše, budući da imamo i reprezentativce Fabijana Grubišića i Tina Tompića iz GRK Varaždin 1930. Svima želim puno uspjeha i da ponesu najljepše uspomene iz našega Grada - kazao je zamjenik Marković.

Grad je osigurao  sredstva u visini od 100.000,00 kuna za podmirenje troškova operativnog osoblja Lokalnog organizacijskog odbora i omogućio korištenje dvorane Arene, postavljanje sportske podloge, informatičku opremu te potporne službe JVP Varaždin i Hitnu pomoć što je ukupno oko 250.000 kuna. Varaždinska županija se također uključila sa sufinanciranjem u iznosu od 10.000 kn.