U Varteksu se nadaju plasmanu u doigravanje za prvaka, a u Podravini ostanku u ligi Foto: Dražen Novosel

Utakmicama 15. kola danas se nastavlja Treća HNL Sjever, Varteks i Podravina gosti

| 29.2.2020. u 08:42h | Objavljeno u Sport

Utakmicama 15. kola danas počinje proljetni dio prvenstva u Trećoj HNL Sjever. Momčad Varteksa, trenutačno četvrtoplasirana, pokušat će izboriti plasman među prvih šest sastava, koji će razigravati za prvaka, dok će ludbreška Podravina pokušati izbjeći posljednje pozicije na tablici.

Obje su momčadi pretrpjele promjene u sastavima, u odnosu na jesenski dio sezone. Varteks su napustili David Sušac (Njemačka), Dominik Pomper i Malarić (posudba Jalžabetu), a došao je napadač Jan Marcijuš, koji je posljednje nosio dres Krškog. Iako mlad ima dosta utakmica iza sebe i očekuju se da će biti pojačanje. Trener Želimir Orehovec nije u potpunosti zadovoljan odrađenim u pripremnom periodu.

- Nisam sasvim zadovoljan napravljenim, zbog objektivnih i subjektivnih razloga. Tek smo prošle srijede imali prilike odraditi prvi trening na terenu s umjetnom travom, a do tada smo trenirali u lošim uvjetima, praktički na zemlji igrališta u Hrašćici i to od 15.30 sati, kada pojedini igrači, zbog obaveza nisu dolaziti na treninge. Imali smo tridesetak treninga, pri čemu sam jedino ja odradio sve treninge, dok su igrači što zbog posla, što zbog poslovnih obaveza izostajali s treninga, međutim, amaterski smo klub. S početkom priprema nismo uspjeli napraviti teren s umjetnom travom, ali od prošlog tjedna treninzi su u večernjim satima, ekipa je na okupu i u preostalim danima, do prve utakmice, moći ćemo ispraviti uočene nedostatke- rekao je Orehovec.

Očekivanja su bila da će Varteks u proljeće biti jači za oporavljenog kapetana Nježića, međutim, nakon sedam dana priprema opet se ozlijedio i tek je prošli tjedan počeo lagano trčati.
- Nevjerojatno je kako Nježić ima peh. Riječ je o ozljedi koja ga izbaci iz stroja dva tri tjedna a s obzirom na to da pripreme traju pet tjedana onda možemo reći da uopće nije prošao pripreme. Borna Radić zbog poslovnih obveza do prošlog tjedna nije imao skoro ni jedan trening, ali nećemo kukati. Ekipa je manje više ista i vjerujem da ćemo ponoviti igre koje smo pružali u jesenskom dijelu prvenstva, a u preostalih osam kola moramo sakupiti dovoljno bodova da uđemo u ligu 6. Svi klubovi koji žele ući u play off su se obnovili, a Papuk, kojem smo u subotu gosti, doveo je igrače i iskusnog trenera Mađarića, koji je vodio Belišće u Prvoj ligi. Sada, kada smo dobili uvjete kakve trećeligaš zaslužuje,vjerujem da ćemo ostvariti naš cilj i biti među prvih šest, a onda ćemo opet moći promovirati i davati veću minutažu mladim igračima. Žganca, Šenkiša,Mihalića, Šemigu i

Podravinu, koja je na 11.,pretposljednjem mjestu, napustio je Niko Havelka, igrač Varaždina koji je u jesenskom dijelu bio na posudbi,a međuvremenu je raskinuo ugovor s prvoligašem i karijeru nastavlja u Slaven Belupu te Martin Halavuk, koji karijeru nastavlja u Austriji. Iz Varaždina su na posudbu došli Karlo Sambolec, Patrick Osei Kesse Brempong i Jihwan Yun, a novo lice u svlačionici je i vezni igrač Mario Kranjec, koji je svojevremeno nosi dres Podravine, a posljednje je branio boje Radničkog iz Hrženice.

Ambicije su napustiti dno tablice i zadržati status trećeligaša, u ligi koju će ove sezone napustiti posljednjeplasirana momčad, dok bi se sljedeće sezone trebalo natjecati 14 umjesto 12 klubova. Momčad Podravine,a o čemu smo već pisali, vodit će Matija Kristić, nekadašnji igrač prvoligaša Varteksa, koji je bio trener u Međimurju, a posljednje je sjedio na klupi Zeline. Dosadašnji trener Nevenko Blagaj trener je golmana prve momčadi.
- Odigrali smo četiri pripremne utakmice, vidljivo je da se ekipa fizički dosta digla u odnosu na prvi pripremni susret. Zadovoljan sam odazivom igrača na treninge, načinom na koji prihvaćaju način rada i moje ideje, iako smo još uvijek u procesu međusobnog potpuno upoznavanja. Uz predan rad i maksimalan angažman mislim da se imamo pravo nadati da ćemo ostati u ligi - naglasio je Kristić.

Varteks će danas biti gost Papuka u Orahovici, a Podravina je kod Podravca u Virju.