Članovi ludbreškog kluba na turniru u Austriji

Uspješni ludbreški hrvači na dva međunarodna turnira

| 15.6.2016. u 13:32h | Objavljeno u Sport

U austrijskom mjestu Mooskirchen nedaleko od Graza, održan je 7. memorijal "Ladislav Mlynek", međunarodni turnir u hrvanju slobodnim stilom. Sudjelovalo je stotinjak hrvača i hrvačica iz Slovenije, Mađarske, Slovačke, Austrije i Hrvatske, među kojima i šesteročlana ekipa Hrvačkog kluba Ludbreg, predvođena trenerima Krešom i Ignacom Horvatom te dobrim duhom ekipe, Marijem Vrdoljakom.

Ludbrežani su osvojili tri zlatne i dvije brončane medalje te zauzeli jedno četvrto mjesto. Brilljirala su braća Varović, Berislav koji je ostvario tri pobjede, a mlađi brat Florijan je u finalu imao težak zadatak protiv mladog austrijskog predstavnika, ali i ta je prepreka riješena zahvaljujući Florijanovoj borbenosti.

Igor Vrdoljak osvojio je broncu, a veliku borbu za ulazak u finale vodio je protiv već poznatog suparnika iz koprivničke Podravke, pri čemu su odlučivale nijanse. Od ženskog dijela ekipe najuspješnija je bila Marta Busija koja je bila prva u konkurenciji seniorki do 63 kilograma. U istoj kategoriji nastupila je i Lorena Bendelja i zauzela četvrto mjesto. Marta i Lorena imaju po 56 kilograma, a nastupale su u višoj težinskoj kategoriji.

Busija je u borbi za zlato pobijedila 29-godišnju trenericu kluba domaćina, koja je bila 7 kilograma teža od nje. Bendelja je u uvodnoj borbi uvjerljivo pobijedila slovensku reprezentativku, no austrijska je hrvačica u borbi za broncu ipak bila bolja. Kod kadetkinja Victoria Vrdoljak osvojila je broncu, a mogla je imati i sjajnije odličje, jer je u borbi za ulazak u finale vodila 8:1, no mala neopreznost i opuštanje koštale su je poraza protiv austrijske predstavnice koju je već pobjeđivala u dosadašnjim mečevima.

Drugi dio ludbreške ekipe natjecao se u Beogradu na velikom međunarodnom turniru "President Cup", koji je okupio 370 hrvača iz 15 država, a borbe su bile na 7 strunjača. Od ludbreških hrvača sudjelovali su Rene Dulikravić, Petar Habrka, Patrik Balija, Filip Matijević, Dražen Oršuš i Iva Gerić. Ekipu su predvodili trener Darko Frankol i predsjednik kluba Nino Dulikravić.

Glavna ludbreška zvijezda opet je bila Iva Gerić, koja se natjecala u starijoj uzrasnoj skupini, među kadetkinjama, sa ciljem da ima što kvalitetnije borbe. Gerić je ponovno pokazala kakav je potenicijal, osvojivši zlato pobjedama u sve tri borbe tušem.

U muškoj konkurenciji najbliže medaljama bili su Petar Habrka i Patrik Balija, koji su imali borbe za broncu. Na turniru se dogodio i propust organizatora, koji je zaboravio izvjesiti jedino hrvatsku zastavu, no intervencijom predsjednika ludbreškog kluba Nine Dulikravića, koji je upozorio organizatore na propust, natjecanje nije prošlo bez hrvatske trobojnice.