Uspješna sezona Pikado kluba Kemex Foto: ZSUGV

Uspješna sezona Pikado kluba Kemex

Varaždinske vijesti | 9.6.2023. u 19:26h | Objavljeno u Sport

Pikado klub Kemex jedan je od najstarijih pikado klubova u Varaždinskoj županiji te ove godine slavi 25 godina od svog osnivanja 1998. godine.

Izuzetno zahtjevna sezone ove godine tražila je velike napore od svih igrača, tako da je prednost dana pomlatku koju su svoju priliku odlično iskoristili. Klub je ove godine djelovao kroz tri ekipe: Črleni Lajbek, Mali Park i Gaj, koje su se natjecale u svim županijskim i državnim kategorijama, A ligi i B ligi, klasičnom pikadu i kup natjecanju.

Pod Pikado savezom Varaždinske regije ostvareni su sljedeći rezultati: A liga, ekipe Malog Parka i Črlenog lajbeka osvojile su drugo i treće mjesto; B liga, ekipa Gaj osvojila je treće mjesto; u klasičnom pikadu ekipa Črlenog Lajbeka osvojila je drugo mjesto; na kup natjecanju, drugo mjesto osvojila je ekipa Malog Parka, a četvrto mjesto ekipa Črlenog Lajbeka.

Na mastersima Pikado saveza Varaždinske regije u klasičnom pikado Tin Šestak je osvojio drugo mjesto u ukupnom poretku, dok je osmo mjesto ostvario Miroslav Ribić.

Pod Hrvatskim pikado savezom ostavreni su ovi rezultati: Tin Šestak osvojio je 3. mjesto na mastersu Hrvatskog pikado saveza u Brdovcu među juniorima. Ovaj mladi igrač trenutno je velika nada varaždinskog pikada, a rezultati koje je ostvario su impresivni budući da zbog svojih godina još uvijek pripada juniorskoj kategoriji.

Na državnom prvenstvu u pikadu ekipa Malog Parka osvojila je 13. mjesto. Osim Šestaka, kategorizaciju vrhunskog sportaša ostvario je i Dean Pokos, rezultatom iz početka sezone kada je osvojio 1. mjesto na državnom prvenstvu u klasičnom pikadu.

Pikado_klub_Kemex_mali_park_drzavno_09062023.jpg

Ekipa Mali Park na državnom prvenstvu u pikadu 2023 godine u Vinkovcima

Pikado_klub_Kemex_dean_pokos_09062023.jpg

Dean Pokos, 1. mjesto na državnom prvenstvu u klasičnom pikadu. Dobio kategoriju vrhunskog sportaša HOO

Pikado_klub_Kemex_tin_sestak_09062023.jpg

Tin Šestak (s desne strane), drugo mjesto u ukupnom poretku Pikado saveza Varaždinske regije u klasičnom pikadu. Treće mjesto na mastersu Hrvatskog pikado saveza u kategoriji juniora

Pikado_klub_Kemex_crleni_lajbek_09062023.jpg

Ekipa Črlenog Lajbeka, 3. mjesto u A ligi, 2. mjesto u klasičnom pikadu, 4. mjesto na završnici kupa