Uspješan nastup gimnastičara Vindije na Aton Kupu u Nedelišću

| 9.10.2023. u 15:34h | Objavljeno u Sport

Članovi varaždinskog Gimnastičkog kluba Vindija nastupili su na Aton kupu, koji se održao u SC Aton Nedelišče, u organizaciji GK Nedelišče.

Nastupilo je oko 150 gimnastičara i gimnastičarki, dok je iz redova Vindije nastupilo 14 gimnastičara i 20 gimnastičarki.

U kategoriji mlađih dječaka nastupio je Pavao Štivičić koji je osvajio zlato.

U kategoriji mlađih kadeta nastupila su 10 gimnastičara iz GK Vindije i to sa dvije ekipe. Sve tri pojedinačne medalje su osvojili gimnastičari iz GK Vindije,

Zlato je pripalo Petru Viljevcu, srebro Aleksandru Vukaloviću, a brončanu medalju osvojio je Vito Grabarić. Osvojili su i ekipno zlato ( P. Viljevac, A. Vukalović, V. Grabarić i Petar Štivičić).

 U kategoriji starijih kadeta nastupili su Dino Sović, koji je osvojio srebro, i Patrik Poljak, koji je osvojio broncu. U kategoriji mlađih juniora nastupili su Tin Trupković, koji je bio zlatni i Teo Popović koji je uzeo srebro.

U ženskoj sportskoj gimnastici, u kategoriji mlađih kadetkinja, Anamariji Tkalčec, nakon pogreške na gredi, izmiče zlato i natjecanje je završila na četvrtom mjestu.

Svoje prvo natjecanje Tara Sokol završila je na 5. mjestu i svojim nastupom, posebice na parteru, dobivši ocjenu 19,500, osvojila je simpatije publike.

U kategoriji starijih kadetkinja, Matea Nemet osvojila je treće mjesto, Mara Androlić 4., Lara Vugrin 5., Franka Sedlar 6.,Eva Šanjek 8. i Ema Grabarić 9.mjesto, dok su ekipno ponovno bile najbolje i osvojile prvo mjesto.

Mlađe juniorke u sastavu Dora Košić, Mia Kukec, Kaja Vesna Pomper, Noemi Bermanec, Laura Skupnjak Hrman i Katja Hohšteter, osvojile su drugo mjesto ekipno.

U starijim juniorkama, najbolja je bila Franka Borko, koja je oduševila nastupom na ručama za koji je dobila ocjenu 19,600. Zajedno s Marijom Jergan, Veronikom Viljevac i Evom Hanžek osvajila je prvo mjesto ekipno.