Uoči susreta četvrtfinala Kupa Hajduk pustio kompilaciju audio snimki iz VAR sobe sa subotnje utakmice u Varaždinu Foto: HRT

Uoči susreta četvrtfinala Kupa Hajduk pustio kompilaciju audio snimki iz VAR sobe sa subotnje utakmice u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 27.2.2024. u 15:47h | Objavljeno u Sport

Iz Hajduka su najavili objavu izvanrednih vijesti u 15 sati te su u njima pustili kompilaciju audio snimki iz VAR sobe tijekom susreta 24. kola SuperSport HNL-a između Varaždina i Hajduka, a koji je završio 1:1. U snimkama se može čuti konverzacija unutar VAR sobe kao i komunikacija s glavnim sucem Franom Jovićem, objavio je portal HRT-a.

Glavni VAR sudac bio je Ante Čuljak.

U dosta konfuznim razgovorima unutar VAR sobe kao i u komunikaciji s glavnim sucem, na Hajduk Digital TV-u prikazali su videosnimke tri, za njih sporne situacije iz utakmice, a sve prati audio konverzacija uključenih.

Prva sporna situacija, tvrde na Poljudu, jest ona kada Varaždin postiže vodeći pogodak, a tvrde da je tomu prethodio prekršaj na Marku Livaji.

Druga je situacija iz 61. minute kada nije dosuđen kazneni udarac za Hajduk zbog igranja rukom obrambenog igrača Varaždina, a treća kada je nakon dugotrajne provjere poništen gol Marka Livaje za vodstvo Hajduka od 2:1.

Hajduk je zatražio očitovanje od predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića te od Brune Marića, predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a.

Dopis šefu Sudačke komisije Mariću

- Poštovani g. Marić, u javnosti su dana 27. veljače 2024. puštene snimke iz kojih je razvidno da VAR soba na utakmici 24 kola SuperSport HNL-a Varaždin - Hajduk koja se odigrala na stadionu Varteks, nije mogla utvrditi da se igrač HNK Hajduk Filip Uremović u 78. minuti nalazio u zaleđu, a što navode i sami VAR suci u svojoj komunikaciji na temelju dostupnih snimki.

Slijednom navedenog, molimo za žurno pojašnjenje na temelju čega je promijenjena odluka glavnog suca utakmice Frana Jovića kojom je poništen gol Marka Livaje za vodstvo HNK Hajduk.

Molimo također žurno pojašnjenje za situaciju kod postignutog pogotka NK Varaždin u 40. minuti te situaciju iz 61. minute u kojoj je vidljivo da igrač Varaždina u duelu s igračem HNK Hajduk Rokasom Pukštasom dotiče loptu rukom.

S obzirom na to da je u javnost puštena komunikacija sve tri sporne situacije, molimo što hitnije Vaše očitovanje kao predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a, navode u Hajduku, a objavio portal HRT-a.

Označeno u