Uoči nove sezone Martin Vugrinec poručuje: imam brzinu i kvalitetu za svjetsko prvenstvo Foto: Ilustracija

Uoči nove sezone Martin Vugrinec poručuje: imam brzinu i kvalitetu za svjetsko prvenstvo

| 22.4.2019. u 18:54h | Objavljeno u Sport

Novomarofski motociklist Martin Vugrinec, dvostruki pobjednik Alpe Adria prvenstva u klasi Supersport, i ove je godine, uoči početka nove sezone, odradio dvotjedne pripreme u Španjolskoj. Vozio je na stazama Circuito de Almeria, Andaluziji i Circuito de Calafat. Od ove sezone natjecat će se s novim motociklom jer je s dosadašnjeg Kawasakija ZX- 6R zamijenio s Yamahom YZF- R6.Četiri staze.

- Bile su ovo već treće pripreme zaredom u Španjolskoj, jer nam je ovo najefektniji i financijski najprihvatljiviji način da spremno uđem u novu sezonu. U Španjolsku smo išli nešto kasnije nego do sada. jer sam mijenjao marku motocikla, a meteorološke prilike nisu nam bile naklonjene. Prošli smo četiri staze i spreman sam za novu sezonu - rekao je Vugrinec. Prva je staza na kojoj je trenirao bila ona u Aragonu, a na kojoj je već vozio prije dvi-je godine i kada se natjecao u Red Bull Rookies Cupu.

- Tamo smo, tijekom četverodnevnog boravka, upoznali ljude koje rukovode stazom i koji su nam za trening preporučili jednu manju stazu, koju sam koristio gotovo besplatno a što je također bio sjajan trening. Nakon toga imali smo pet dana za upoznavanje i razgledavanje Španjolske, poslije čega smo se zaputili prema stazi u Jerezu, najjužnijoj stazi u Španjolskoj gdje je jako teško dobiti termin za trening. Na njoj smo preveli tri dana, a onda smo se zaputili na stazu Almerija, gdje su dvije staze Almerija i Andaluzija, spojene u jednu i prvi put sam vozio stazu s dužinom kruga od 10 kilometara, što je bilo lijepo i zanimljivo iskustvo - rekao je Vugrinec. Obitelj Vugrinec prevalila je ukupno 6685 kilometara, a kilometar sat na novoj Yamahi pokazao je 1328 odvoženih kilometara.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...