Ulaganja u sportske objekte – dvorana u Graberju trebala bi dobiti novi parket

Varaždinske vijesti | 22.3.2022. u 12:04h | Objavljeno u Sport

Sportska dvorana „Varaždin“ u Graberju jedan je od tri sportska objekta, uz Sportski centar „Sloboda“ i Sportski centar „Srednjoškolac“, kojima je vlasnik Grad Varaždin, a njima upravlja Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina.

Dvorana u Graberju izgrađena je 1973. godine, a „Balon 1“ i „Balon 2“ uz dvoranu devedesetih godina prošlog stoljeća.

– Posljednja veća ulaganja u dvoranu u Graberju bila su od 2016. do 2019. godine, prije dolaska pandemije. Uređen je prostor svlačionica, pločice, sanitarije. Obnovljena je i fasada dvorane. Sada je pred nama jedan veliki zahvat koji smo kandidirali na natječaj Ministarstva turizma i sporta, izmjena parketa. To je nužno, moramo to napraviti u sljedećih godinu, dvije. Parket je dotrajao. Znamo da imamo jako puno korisnika u dvorani u Graberju, od košarkaša, rukometaša, nastave tjelesne i zdravstvene kulture koju provode dvije srednje škole. Cijeli dan cirkulira 600-700 osoba kroz dvoranu. Naravno da se parket, koji je mijenjan prije 11 godina, mora ponovo zamijeniti. Velika je to investicija. I ulaganje u opremu kandidirano je prema tom natječaju Ministarstva. Čekamo rezultate. To nas očekuje i to se mora – najavio je glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Patrik Koščak.

– Još jedan veliki zahvat nas čeka. U razgovoru s gradonačelnikom i Gradom Varaždinom uvijek se spominju baloni koje je nužno riješiti. Počeli smo aktivnosti da se pronađe zajednički interes i Varaždinske županije jer učenici Elektrostrojarske i Strojarske i prometne škole ovdje imaju nastavu, kao i Grada Varaždina čiji klubovi su korisnici dvorane – dodao je Koščak.

U narednom razdoblju na red će doći i pitanje sportskog kompleksa „Srednjoškolac“.

– Bejzbol teren na „Srednjoškolcu“ je u redu, redovno se popravlja, ali će se kroz nekoliko godina javiti problem dvorane, gombaone, koja je sagrađena 1896. godine i koja je zaštićena. Zbog krovišta i instalacija trebat će malo veći zahvat. Radimo na tome i razgovaramo s Gradom Varaždinom o modelu osiguravanja sredstava s obzirom na starost i povijesni značaj objekta – kazao je glavni tajnike Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci