Ulaganja u sportske objekte – dvorana u Graberju trebala bi dobiti novi parket

Varaždinske vijesti | 22.3.2022. u 12:04h | Objavljeno u Sport

Sportska dvorana „Varaždin“ u Graberju jedan je od tri sportska objekta, uz Sportski centar „Sloboda“ i Sportski centar „Srednjoškolac“, kojima je vlasnik Grad Varaždin, a njima upravlja Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina.

Dvorana u Graberju izgrađena je 1973. godine, a „Balon 1“ i „Balon 2“ uz dvoranu devedesetih godina prošlog stoljeća.

– Posljednja veća ulaganja u dvoranu u Graberju bila su od 2016. do 2019. godine, prije dolaska pandemije. Uređen je prostor svlačionica, pločice, sanitarije. Obnovljena je i fasada dvorane. Sada je pred nama jedan veliki zahvat koji smo kandidirali na natječaj Ministarstva turizma i sporta, izmjena parketa. To je nužno, moramo to napraviti u sljedećih godinu, dvije. Parket je dotrajao. Znamo da imamo jako puno korisnika u dvorani u Graberju, od košarkaša, rukometaša, nastave tjelesne i zdravstvene kulture koju provode dvije srednje škole. Cijeli dan cirkulira 600-700 osoba kroz dvoranu. Naravno da se parket, koji je mijenjan prije 11 godina, mora ponovo zamijeniti. Velika je to investicija. I ulaganje u opremu kandidirano je prema tom natječaju Ministarstva. Čekamo rezultate. To nas očekuje i to se mora – najavio je glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Patrik Koščak.

– Još jedan veliki zahvat nas čeka. U razgovoru s gradonačelnikom i Gradom Varaždinom uvijek se spominju baloni koje je nužno riješiti. Počeli smo aktivnosti da se pronađe zajednički interes i Varaždinske županije jer učenici Elektrostrojarske i Strojarske i prometne škole ovdje imaju nastavu, kao i Grada Varaždina čiji klubovi su korisnici dvorane – dodao je Koščak.

U narednom razdoblju na red će doći i pitanje sportskog kompleksa „Srednjoškolac“.

– Bejzbol teren na „Srednjoškolcu“ je u redu, redovno se popravlja, ali će se kroz nekoliko godina javiti problem dvorane, gombaone, koja je sagrađena 1896. godine i koja je zaštićena. Zbog krovišta i instalacija trebat će malo veći zahvat. Radimo na tome i razgovaramo s Gradom Varaždinom o modelu osiguravanja sredstava s obzirom na starost i povijesni značaj objekta – kazao je glavni tajnike Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.