Udruga kineziologa organizirala stručni skup iz skijanja

| 22.1.2018. u 20:44h | Objavljeno u Sport

Udruga kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije treću godinu zaredom organizirala je stručni skup iz skijanja za profesore kineziologije.
- Kao i prethodnih godina, stručni skup je uvršten u službene stručne skupove Agencije za odgoj i obrazovanje te će sudionici dobiti potvrdu o stručnom usavršavanju iz predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura - ističe predsjednik Udruge kineziologa, Dubravko Banek, prof.

U dva dana stručnog skupa odrađeni su elementi skijaške tehnike osnovne škole skijanja – plužni zavoj, spust koso i osnovni zavoj, te napredne škole skijanja – brzo vijuganje, skijanje s promjenama ritma i tempa i skijanje po razrovanom terenu.

Na stručnom skupu koji je održan u Sloveniji, u subotu na skijalištu „Krvavec“ – najboljem slovenskom skijalištu u 2017. godini, a u nedjelju na skijalištu „Vogel“ u Nacionalnom parku Triglav, sudjelovalo je 35 kineziologa iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Osječko-baranjske županije. Predavač je bio Zenil Vugrinec, profesor u OŠ „Ludbreg“ i učitelj skijanja.

Udruga kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije posljednjih godina izrazito je aktivna u organizaciji stručnih skupova. Među njima su oni iz skijanja i jedrenja, koji su obavezni predmeti studentima na Kineziološkom fakultetu te sastavnice Nastavnog plana i programa iz predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura.

U svom djelovanju Udruga kineziologa ima podršku Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.