Nogometna ekipa varaždinske Druge gimnazije

Teška skupina za učenike Druge gimnazije na Svjetskom školskom nogometnom prvenstvu

| 23.2.2017. u 09:19h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U Pragu je jučer održan ždrijeb skupina Svjetskog školskog prvenstva u nogometu. Hrvatska, koju će predstavljati učenici Druge gimnazije iz Varaždina u skupini će igrati protiv Turske, Luxemburga, Bugarske, Čilea i Malte. Svjetsko školsko nogometno prvenstvo održat će se u Pragu, od 22. do 28. svibnja ove godine.

- Skupina je vrlo teška s obzirom na činjenicu da su u njoj nalaze tri polufinalista s prošlog Europskog prvenstva Turska, Bugarska i Hrvatska.  Ići ćemo iz utakmice u utakmicu i pokušati ostvariti osnovni cilj - prolazak skupine, a dalje ćemo vidjeti. Ništa nećemo prepustiti slučaju.
S obzirom da su na EURO-u u Francuskoj okosnicu ekipe sačinjavali gotovi isti igrači rođeni 2000. godine, pa smo bili najmlađa momčad prvenstva, nadamo se da i ove godine na Svjetskom prvenstvu možemo napraviti dobar rezultat.  Za sada sve ide prema planu - rekao je Dario Kos, profesor Tjelesne i zdravstvene kulture u Drugoj gimnaziji Varaždin:

- Najvažnije je da se igrači kondicijski dobro pripreme kroz zimske pripreme u svojim klubovima i da budu zdravi.  Kako bi se uigrali prije prvenstva odigrat ćemo četiri do pet pripremnih utakmica s lokalnim klubovima. Na prvenstvo ćemo voditi 18 učenika, a jedan od glavnih uvjeta osim njihovih  igračkih sposobnosti je da moraju imati pozitivne ocjene i uzorno vladanje u školi - zaključio je Kos.

Raspored skupina:

SKUPINA A – Gvatemala, Kina, Novi Zeland, Njemačka, Armenija, Danska

SKUPINA B – Brazil, Češka, Slovačka, Srbija, Mađarska, Austrija

SKUPINA C – Turska, Luxembourg, Malta, Čile, Bugarska, Hrvatska

SKUPINA D – Francuska, Katar, Slovenija, Finska, Belgija, Grčka