U Županiji prijem za dopredsjednika Europske stolnoteniske federacije

| 9.2.2018. u 20:22h | Objavljeno u Sport

U Županijskoj palači u Varaždinu zamjenik župana Tomislav Paljak i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević priredili su prijem za dopredsjednika Europske stolnoteniske federacije Ivu Gorana Munivranu, a s njime je u društvu bio i varaždinski stolnotenisač,  član Stolnoteniskog kluba Starr Ronald Ređep.

Gosti su domaćinima prezentirali projekt kandidature Varaždina za Europsko prvenstvo u kategoriji do 21 godina u  stolnom tenisu 2019. godine te  su se osvrnuli na razvoj Regionalnog stolnoteniskog centra u Varaždinu.

Dopredsjednik Europske stolnoteniske federacije Ivo Goran Munivrana je istaknuo tom prigodom kako je u Varaždinu uvijek bilo dobrih stolnotenisača te kako bi bilo lijepo da se i Grad i Županija uključe u ovaj projekt.

- Bila bi to dobra prezentacija za cijelu regiju te sam siguran da bi mnogi sportaši, ali i članovi njihove pratnje uživali u ovome kraju. Moram istaknuti kako je Hrvatski stolni tenis godinama bio među prva tri ili četiri u svijetu. Zahvaljujući velikanima poput Primorca, Tamare Boroš i drugih Sada je među prvih petnaest zemalja ali još uvijek se osvajaju medalje i na to smo ponosni – rekao je Ivo Goran Munivrana. Na njegove riječi nadovezao se i Ronald Ređep istaknuvši važnost razvoja sporta na ovim prostorima.

Načelnu podršku kandidaturi dali su i domaćini, zamjenik župana Tomislav Paljak i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević koji su naglasili kako Varaždinska županija podupire rad svih sportskih klubova i udruga pa tako i razvoj stolnog tenisa.

- Ovo podneblje je uvijek bila svojevrsna kolijevka različitih sportova, a sportaši, poglavito oni koji osvajaju medalje su bili i ostati će najbolji promotori Varaždinske Županije – rekao je zamjenik župana Paljak koji je iskoristio priliku te pohvalio rad članova Starr kluba s mladim stolnotenisačima.