U Varaždinu počelo Svjetsko prvenstvo u kuglanju Foto: Grad Varaždin

U Varaždinu počelo Svjetsko prvenstvo u kuglanju

Varaždinske vijesti | 19.5.2023. u 09:05h | Objavljeno u Sport

U Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin, popularnoj Areni na Dravi, u četvrtak 18. svibnja počelo je 10. Svjetsko ekipno prvenstvo za seniore u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Na svečanom otvorenju u ime grada domaćina dobrodošlicu najboljim kuglašicama i kuglašima iz sedamnaest zemalja poželio je poznati varaždinski glumac, nacionalni prvak drame Ljubomir Kerekeš.

Predstavio je Varaždin kao grad bogate povijesti i tradicije u kojem kultura i sport podižu kvalitetu života. Poželio je svim sportašima da se osjećaju ugodno i sigurno te postizanje najboljih rezultata. U ime ministarstva turizma i sporta pozdravne riječi uputio je Darko Vučić, načelnik sektora za razvoj i natjecateljski sport. U ime Hrvatskog kuglačkog saveza dobrodošlicu je uputio predsjednik Tonči Mikac, svečanosti je nazočio i Alen Runac, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a prvenstvo je otvorio Marcel Pintyoke, predsjednik Svjetske kuglačke federacije WNBA.

Na stazama uređenim u varaždinskoj Areni do nedjelje 28. svibnja 350 najboljih svjetskih kuglača i kuglačica natjecat će se za odličja, a za građane Varaždina osigurane su besplatne ulaznice.

Galerija slika