U Varaždinu održan Kinder turnir u uličnoj košarci, najbolje ekipe osigurale plasman u Splitu

VV | 3.5.2022. u 18:27h | Objavljeno u Sport

Veliki Kinder turnir u uličnoj košarci okupio je najbolje košarkašice i košarkaše Varaždina i okolice, a igrao se u 3 kategorije: djevojke 2007. godište i mlađe te dječaci 2007. i 2009. godište i mlađi.

Pobjednici Kinder turnira u uličnoj košarci plasirali su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati sredinom srpnja u Splitu. Put u Split kod djevojaka osigurala je ekipa „Jedan smjer“, dok su kod dječaka slavile ekipe „Denissima“ (2007.) i „Oni z Ludbrega“ (2009.).

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko-edukativna manifestacija u Europi, a sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2022. godini održava se po 26. put i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi.

Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (Tommy turnir u malom nogometu, Coca –Cola Cup u nogometu, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika).

Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 25 godine Plazma Sportske igre mladih okupile su više od 2 milijuna djece i mladih.

kosarka_Vz1.jpg

Kosarka_VZ3.jpg

kosarka_Vz4.jpg

Kosarka_Vz5.jpg