U Varaždinu će se igrati SEHA liga, a to će izboriti igrači iz Rukometne akademije

| 14.12.2015. u 10:15h | Objavljeno u Sport

. U srijedu, 16. prosinca, je u dvorani na Dravi rukometni festival, koji će početi u 15 sati, utakmicom mlađih kadeta GRK Varaždina 1930 i PPD Zagreba. Od 16.30 sati na rasporedu je susret 17. Kola Premijer lige između Varaždina i Karlovca, a program će završiti u 19 sati derbijem SEHA lige između PPD Zagreba i Veszprema - rekao je sportski direktor GRK Varaždina 1930 Alen Milak na današnjoj konferenciji za novinare. Uputio je poziv gledateljima da budu dio tog velikog događaja, jer Varaždin nakon dugo vremena nudi veliki rukometni sportski spektakl. Tijekom konferencije prezentirano je sve ono što se pozitivno događa u Klubu.

- U Izvršni odbor kluba ušlo je nekoliko novih članova i napravljena je strategija da se Rukometna akademija podigne na jedan viši nivo. Cilj je privući što više djece, a sada ih je u klubu oko 130, koji se natječu u šest selekcija koje vodi isto toliko trenera. Cilj je, osim mladih sportaša iz Varaždina, privući veći broj njih iz županije i regije. Pred nama je sada sustavan rad, a ekipa koja vodi cijelu priču su Romano Puček, Dražen Divjak, Goran Hlevnjak, Martin Dvorski i direktor Rajko Roža - naglasio je Milak.

Klub ima školovane trenere gdje se velika pažnja pridaje svim aspektima razvoja polaznika kao sportaša ali i kao osoba.
- Bit je ove omladinske škole što uključuje cijeli niz poznatih Varaždinaca koji su vezani uz rukomet, bilo kroz sportski ili organizacijski dio. Očekuje se još veći broj polaznika i rad u Akademiji dovest će do njene prepoznatljivosti - napomenuo je član klupske uprave Romano Puček, koji je podsjetio na dobru suradnju s PPD-om Zagreb, pa je stoga i dogovorena utakmica kadeta PPD Zagreba i GRK Varaždina.

- Ovakvom organizacijom Rukometne akademije klub se okreće vlastitim snagama, posebice za ubuduće. Dokaz da je to pravi put dokazuje i aktualna pozicija Dabrova na vrhu tablice, a taj je rezultat praktički ostvaren vlastitim snagama. SEHA liga igrat će se u Varaždinu, a taj će se rezultat izboriti upravo igračima iz Rukometne akademije - istaknuo je Milak.

Što se tiče rukometnog festivala u srijedu bit će raznih događanja, pa će se u holu dvorane organizirati druženje s igračima GRK Varaždina i PPD Zagreba.