U varaždinskoj Areni najavljeno predstojeće Svjetsko prvenstvo u kuglanju

Varaždinske vijesti | 8.5.2023. u 14:11h | Objavljeno u Sport

U gradskoj dvorani Arena Varaždin danas je održana tiskovna konferencija povodom održavanja Svjetskog prvenstva u kuglanju, koje će se održava od 12. do 28. svibnja u varaždinskoj Areni, a čiji je glavni organizatori Hrvatski kuglački savez u suradnji s Gradom Varaždinom.

Konferenciji su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednica Kuglačkog saveza Varaždinske županije i trenerica Hrvatske kuglačke reprezentacije Darinka Bunić, glavni tajnik Hrvatskog kuglačkog saveza i sportski direktor sekcije Ninepin bowling Classic Zoran Jagić i seniorski reprezenta9vac Hrvatske, Luka Požega i Dražen Cesar, Voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju grada Varaždina.

Tom prilikom predstavljen je program Svjetskog prvenstva u Varaždinu. Prvo će se od 12. – 17. svibnja održati Svjetsko prvenstvo za juniore U18 i Svjetski kup za kadete U14, a nakon juniora od 17. – 28. svibnja održat će se najveće kuglačko natjecanje i to X. Svjetsko ekipno prvenstvo za žene i muškarce gdje će sudjelovati 17 nacija.

Natjecanje se održava u 2 faze. Prvo je natjecanje u grupama koje traje 8 dana te nakon grupa eliminacijskim sistemom se razigrava od četvrtfinala do finala i to naredna 4 dana.

Sa ženama u grupi C još su Bosna i Hercegovina, Italija i Rumunjska, a utakmice se odigravaju prema sljedećem rasporedu;
19. svibnja u 15:20 Hrvatska – Italija
21. svibnja u 15:20 Bosna i Hercegovina – Hrvatska
23. svibnja u 15:20 Hrvatska – Rumunjska

Sa muškarcima u grupi D još su Francuska, Poljska i Rumunjske, a utakmice se odigravaju prema
sljedećem rasporedu;
20. svibnja u 15:20 Hrvatska – Francuska
22. svibnja u 15:20 Rumunjska – Hrvatska
24. svibnja u 15:20 Hrvatska – Poljska

Riječ je o najvećem kuglačkom natjecanju, o najjačim kuglačkim ekipama i pojedincima današnjice, stoga nemojte propustiti biti dio kuglačke atmosfere.
Od 12. do 18. svibnja osiguran je besplatan ulaz za sve, a od 19. do 28. svibnja ulaz se naplaćuje prema objavljenim cijenama.

Pod pokroviteljstvom Grada Varaždina ulaz na natjecanja za građane grada Varaždina je besplatan, a od 25. do 28. svibnja besplatan ulaz za građane grada Varaždina ograničen je na prvih 400 posje9telja, koji propusnice mogu podići na info pultu navedene dane od 10-17 sa9.