Zajednička fotografija sudionika tradicionalnog turnira u Varaždinskim Toplicama

U Varaždinskim Toplicama održan 20. teniski turnir mješovitih parova rekreativaca

| 30.6.2020. u 16:58h | Objavljeno u Sport

Na terenima hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama, u organizaciji Tenis kluba „Mladost“ iz Varaždinskih Toplica, održan je 20. turnir mješovitih parova tenisačica/tenisača rekreativaca koji se biraju ždrijebom. Turnir se kontinuirano održava od 2000. godione, tako da se s pravom može nazvati tradicionalnim – što u klubu s ponosom ističu.

Na ovom, 20. jubilarnom turniru 14 tenisačica vlastoručno je iz šešira biralo brojeve svojih partnera, čime je dobiveno isto toliko mješovitih parova, s igračicama i igračima iz Varaždinske i Međimurske županije, od kojih su neki iz domaćeg kluba sudjelovali u svih dosadašnjih 20 turnira, a neki od gostiju bili po prvi puta, kod nekih s većom, a kod drugih manjom razlikom u godinama, ali ujednačene teniske umješnosti, što je garantiralo kvalitetan tenis, ravnopravne mečeve i rezultatsku neizvjesnost – što se poslije i pokazalo.

Okupljenih 14 parova bilo je podijeljeno u dvije skupine s po četri para, koji su svaki sa svakim igrali na sedam dobivenih gemova, te dvije skupine po tri para koji su igrali svaki sa svakim na devet dobivenih gemova, a rezultati po skupinama izlučili su po dva najbolja para u svakoj, koji su križanjem između skupina činili četvrtfinalne suparnike.

U polufinalu viđen je sraz najstarijeg para na turniru Branke Prstec Veronek i Zlatka Kanešića, te znatno mlađih Marije Mikulčić i Darija Henezija, u kojem su nakon duge borbe mlađi bili tek zamalo bolji rezultatom 7:5. U drugom još izjednačenijem, kako po godinama tako i igri, i neizvjesnijem polufinalnom susretu međimurski par Nina Božinović i Zoran Šarić „za lopticu“ – rezultatom 7:6, nadmašio par Đurđica Planinc/Josip Novko.

Teška polufinalna pobjeda para M. Mikulčić/D. Henezi protiv najstarijeg para Prstec Veronek/Kanešić, imala je utjecaja na njihov nastup u finalu, u kojem su rezultatski iznenađujuće lako izgubili od para Božinović/Šarić, koji su do kraja bili usredotočeni na kvalitetnu igru te stoga i zasluženo odnijeli pobjedu na ovom jubilarnom turniru u Međimurje.

Svi sudionici turnira dobili su majice sa utisnutim nazivom turnira, a pobjednici, finalisti i polufinalisti nagrađeni su peharima, te prigodnim nagradama, te posebno i najstariji par turnira.