Najbolji na 8. memorijalnom turniru u Varaždinskim Toplicama

U Varaždinskim Toplicama odigran 8. memorijalni turnir Tihomir Planinc

| 17.6.2020. u 17:10h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Osmi po redu teniski turnir koji se održava u znak sjećanja na Tihomira Planinca odigran je prošlog vikenda na terenima Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama. Memorijalni turnir koji se tradicionalno igra u konkurenciji muških parova, ove je godine okupio dvanaest parova koji su potom podijeljeni u tri skupine u kojima se igralo na sedam dobivenih gemova po principu „svako sa svakim“.

Dugo priželjkivano lijepo vrijeme pa i prve ljetne vrućine nisu previše smetale igračima pa je već u razigravanjima po skupinama bilo odličnog tenisa i zanimljivih mečeva. Željni tenisa i igre, obzirom na prekid uzrokovan epidemijom Covida-19, igrači su bili suglasni da se nakon razigravanje igraju i četvrtfinalni mečevi. Prema pravilima turnira u četvrtfinale su plasirali pobjednici skupina, drugi u skupinama te dva najbolja treća para.

Četvrtfinalni mečevi su uz očekivanu odličnu igru pružili i prva iznenađenja. Tako su pobjednici jedne skupine Majcen/Skok u tie breaku poraženi od para Čabrajec/Sakač koji su u četvrfinale bili ušli kao najbolji treći par. U polufinale su relativno lako, pobjedom nad parom Šarić/Planinc B., prošli Štriga i Papp D., jedni od favorita turnira. Preostala dva četvrfinalna meča obilježila je rezultatska neizvjesnost do samog kraja, no u polufinale su pobjedom 7-5 nad parom Pokos/Grgić, najprije prošli Kanešić i Planinc Z., a onda su Lukinec i Zdelar u tie breaku pobijedili Papeca i Bedekovića.

Nakon stanke za ručak, uslijedili su polufinalni mečevi. Najprije su mladi Čabrajec i Sakač svima potvrdili da pobjeda u četvrtfinalu možda i nije bila iznenađenje jer su rezultatom 7-2 pobijedili par Kanešić/Planinc Z., dok je u drugom polufinalu meč ponovno otišao u tie break. Stvarno odličnima Štrigi i Pappu D. nedostajalo je možda malo mirnoće u završnoj igri pa su se, također uz izvrsnu igru tijekom cijelog meča, boljima, spretnijima i sretnijima u konačnici pokazali Lukinec i Zdelar.

Čabrajec i Sakač ipak nisu smogli snage i za treće iznenađenje u nizu, pa su iskusni Lukinec i Zdelar u finalu rutinirano slavili rezultatom 7-3. Teniski klub „Mladost“ iz Varaždinskih Toplica i ove je godine odlično organizirao turnir, a prisutne je posebno veselila cjelodnevna okrijepa za igrače i posjetitelje. Nakon zahvale svima koji su se odazvali kao i onima koji iz godinu u godinu omogućuju odigravanje turnira, pobjednicima, finalistima i polufinaslitima dodijeljne su prigodne nagrade i pehari. Turnir je i ove godine, završen uz već tradicionalno prijateljsko druženje.