U turskom Gaziantepu danas se Varaždinac Enes Garibović bori za naslov prvaka Europe u karateu Foto: HKS

U turskom Gaziantepu danas se Varaždinac Enes Garibović bori za naslov prvaka Europe u karateu

| 28.5.2022. u 08:03h | Objavljeno u Sport

Na Europskom prvenstvu u karateu u turskom gradu Gaziantepu nedaleko sirijske granice, a na kojem sudjeluje ukupno 505 natjecatelja iz 45 zemalja, danas se za naslov europskog prvaka bore djevojke u ekipnim borbama, zatim član Karate kluba Varaždin Enes Garibović u kategoriji do 84 kilograma i Anđelo Kvesić (+84 kg), a za brončano odličje - Boran Berak (-67 kg), Jelena Pehar (-50 kg) i Lucija Lesjak (+68 kg).

Muška hrvatska karate reprezentacija koja je branila naslov europskog prvaka spletom raznih okolnosti ispala je u prvom nastupu na Europskom prvenstvu u turskom gradu Gaziantepu nedaleko sirijske granice, a gdje sudjeluje ukupno 505 natjecatelja iz 45 zemalja.

To je zapravo bilo 2. kolo, jer su u prvom bili slobodni. Španjolska je na kraju pobijedila s 3-1 u meču koji je trajao više od sat vremena, a uobičajeno vrijeme u ekipnom karateu je manje od pola sata.

Bilo je tu prosvjeda zbog kontroverznih odluka s mjerenjem vremena, sudačkih i medicinskih dvojbenih odluka. Naši se u svemu tome nisu najbolje snašli i - izgubili.

Leon Tomljenović je izgubio 2-0. Jakov Bunjevac je do 16 sekundi prije kraja vodio 3-0, a izgubio 6-3. Anđelo Kvesić remizirao je 0-0, Enes Garibović na pravilo prvog osvojenog boda donio je Hrvatskoj bod u meču koji je završio 1-1. Boran Berak u potrazi za velikim bodovnim zaostatkom u petom dvoboju nije izvukao više od minimalnog poraza 2-1.

Španjolska je u idućem kolu ispala od Grčke, pa hrvatska vrsta nije dobila mogućnost nasstupa u repasažu za broncu.