U ponoć u Varaždinu starta prva sportska manifestacija u Hrvatskoj - 45. Novogodišnja utrka

| 31.12.2023. u 13:40h | Objavljeno u Sport

Noćas će se na prijelazu iz stare u Novu godinu u Varaždinu održati 45. Novogodišnja utrka, prva sportska manifestacija u Hrvatskoj.

Start utrke bit će na Franjevačkom trgu, kod Gradske knjižnice,dok sve građane očekuje doček Nove godine koji će biti organiziran na glavnom gradskom Trgu kralja Tomislava uz nastup grupe Zodiac. Grad Varaždin neće organizirati vatromet, te su gradske vlasti apelirale na sugrađane da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava.

Novogodišnja utrka održat će se u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Atletskog kluba „Sloboda” Varaždin te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Prijavljeno je 468 sudionika iz cijele Hrvatske i inozemstva, a dionica utrke će biti nešto kraća od 5 kilometara, s time da su organizatori osigurali policijsku pratnju, kao i pratnju vozila hitne pomoći.

Za najbolje trkače osigurane su i vrijedne nagrade i to 300 eura za prvo mjesto, 200 za drugo i 100 za one koji završe na trećem mjestu. Vremenski limit za završiti utrku je 60 minuta, no očekuje se da će najbrži na cilj stići za manje od 15 minuta.

Varaždinska novogodišnja utrka jedna je od najdugovječnijih u svijetu. Prilagođena je rekreativnim trkačima, ali i vrhunskim atletičarima koji postižu zapažene rezultate.