U nedjelju automobilistička „Velika nagrada Varaždina 2K22“

Varaždinske vijesti | 28.10.2022. u 10:19h | Objavljeno u Sport

U nedjelju, 30. listopada 2022. godine u Varaždinu, na ulicama u Poslovnoj zoni Jalkovec, bit će pod pokroviteljstvom Grada Varaždina održana automobilistička utrka Blacklisted Cup - „Velika nagrada Varaždina 2K22“.

Organizator utrke je Auto klub Blacklisted, a svečano otvaranje utrke je najavljeno u 12:30 sati u predjelu boksa vozača. Utrku će otvoriti zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Ovakva vrsta cestovne autoutrke po prvi puta se organizira u Varaždinu. Nakon dosadašnjih utrka u Čakovcu, te na karting stazama u Novom Marofu i Belici, to je četvrti ovogodišnji trackday event, prvi na novoj lokaciji u poduzetničkoj zoni Jalkovec . Ova utrka predstavlja četvrtu od pet utrka TIMEATTACK natjecanja u kojem brojni vozači mogu osvojiti vrijedne nagrade.

Ukupno je to 17. trackday event u organizaciji autokluba Blacklisted, a svi amaterski i profesionalni vozači imaju priliku prezentirati svoje vozačke sposobnosti na osiguranom i sigurnom mjestu.

Kako navode organizatori, riječ je o vrhunskom događaju namijenjenom ljubiteljima automobilizma koji svoje stečeno iskustvo u prometu prezentiraju u cilju razvijanja prometne kulture i sigurnosti u prometu.

Cilj projekta je poticanje edukacije mladih vezano za sigurnost u prometu kako bi se smanjio broj porasta prometnih nesreća na cestama.

Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo Grada Varaždina je izdao suglasnost za privremenu regulaciju prometa zbog održavanja automobilističkog događaja „Velika nagrada Varaždina 2K22“ dana 30. listopada 2022. godine u vremenu od 5:00 do 22:00 sata u dijelu Zone malog i srednjeg poduzetništva - Poslovna zona Jalkovec koja obuhvaća nerazvrstane ceste; Varaždinska ulica, odvojak I., Varaždinska ulica, odvojak II., Varaždinska ulica, odvojak III. i dio ulice Braće Radić i Varaždinske ulice u Jalkovcu.

Prethodno spomenute ceste bit će zatvorene u navedenom vremenskom periodu, ali će se otvoriti za nužni prolaz vozila u hitnim slučajevima po potrebi i to u slijedećim terminima: do 8:00 sati, od 12:00 do 12:45 sati i od 18:00 sati.