Cvijetoslav Zorman

U Ljutomeru dva zlata i tri bronce za VSK, a dva srebra za Navaho

| 11.11.2016. u 09:56h | Objavljeno u Sport

Streličari Varaždinskog streličarskog kluba i Navaha iz Jalžabeta, uspješno su sudjelovali su na vrlo jakom međunarodnom streličarskom turniru u Ljutomeru u Sloveniji. Dva zlata i tri bronce odnijeli su streličari VSK-a, a članovi Navaha osvojili su dva srebra.

Posebno veseli uspjeh mladih streličara koji su u seniorskoj konkurenciji opet bili odlično plasirani. Amanda Mlinarić iz VSK nastupila je u seniorskoj kategoriji složenog luka i osvojila prvo mjesto s najvećim brojem krugova od svih 138 streličara koji su nastupili u različitim kategorijama i stilovima.

Njezini klupski kolega Alen Remar bio je uvjerljivo najbolji senior u diviziji olimpijskog luk. U istoj diviziji Miroslav Habek stigao je do trećeg mjesta. Zabilježen je i  odličan nastup trenera Cvijetoslava Zormana koji je u diviziji veterana olimpijskog luka odnio brončanu medalju. Treće mjesto i broncu osvojio je i Tomislav Mlinarić u diviziji seniora složenog luka.

Od streličara Navaha Tihana kovačić, kadetkinja u olimpijskom luku, uzela je srebrnu medalju, a njen kolega Tomislav Vugrinec, senior u najbrojnijoj diviziji  golog luka također je dohvatio drugo mjesto i srebro.

Debitantski nastup imao je Karlo Meštrić iz VSK-a koji je zauzeo šesto mjesto. Vrlo dobre nastupe zabilježili su i Željko Petric, Božidar Glavica, Barbara Petric, Ivan Herman te Lorenzo Vlahović, svi iz SK Navaho Jalžabet. 

Ovi rezultati nisu slučajnost, zahvaljujući trudu trenera Zormana, rezultati se podižu iz mjeseca u mjesec, a sam Zorman uz treninge koje odrađuje sa streličarima, podučava i dvoje mlađih trenera, koji eto, imaju rijetku priliku učiti od najboljeg.

Uz to, s radom je započela streličarska škola VSK-a, gdje će Zorman ponovo podići novu generaciju vrsnih streličara.