Stolnotenisačice Varaždina koje su ostvarile pobjede u jučerašnjem susretu nad ekipom Starra Foto: stk varaždin

U gradskom derbiju na startu Superlige pobjeda STK Varaždina nad Starrom

| 27.9.2020. u 08:47h | Objavljeno u Sport

Prvo kolo HEP stolnoteniske Superlige donio je susret stolnotenisačica STK Varaždina i novih superligašica ekipe STK Starr. Ekipa STK Varaždina ušla pomlađena u novu sezonu jer je Ivana Malobabić koja je zadnje tri sezone uspješno branila boje STK Varaždina karijeru nastavila u Austriji. Uz standardne Petru Petek i Karlu Franović priliku da zaigra protiv ekipe STK Starr je u prvom kolu dobila mlada Jelena Vukelić.

Od početka susreta jasno je bilo da će pobjedu odnijeti kvalitetnija ekipa STK VaraždinaPetra Petek u prvom meču lako je nadigrala Brunu Borovec rezultatom 3-0. U drugom meču Karla Franović isto tako bila je sigurna u meču protiv Ivone Štrige pobjedivši rezultatom 3-0. Jedinu pobjedu za gošće upisala je Tena Kovaček u meču s Jelenom Vukelić rezultatom 3-1. Za ukupno pobjedu ekipe STK Varaždin pobrinula se prva igračica STK Varaždina Petra Petek lagano pobjedivši Ivonu Štrigu rezultatom 3-0.

Petra Petek, Ivana Malobabić (na dvojnoj je registraciji i igrat će turnire za STK Varaždin)i Karla Franović pozvane u seniorsku reprezentaciju i igrat će međunarodni turnir Zagreb Open koji se igra u Zagrebu.