Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar primio je danas žensku hrvatsku hrvačku reprezentaciju Foto: Dražen Novosel

U Gradskoj vijećnici prijem za žensku hrvatsku hrvačku reprezentaciju

| 19.8.2020. u 13:29h | Objavljeno u Sport

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar danas je u Gradskoj vijećnici primio hrvatsku žensku hrvačku reprezentaciju, koja se ovaj tjedan nalazi na pripremana u Varaždinu, u domaćinstvu Hrvačkog kluba Vindija. Uz reprezentativke na prijamu su bili i izbornik hrvačkih reprezentacija Alen Runac i trener ženske reprezentacije Pero Panić.

- Drago mi je da smo danas mogli primiti žensku hrvatsku hrvačku reprezentaciju u Gradskoj vijećnici i da pokažemo da uporan rad donosi rezultate. Grad Varaždin podržava sve vrste sportova, od amaterskih do profesionalnih, a i iz proračuna je vidljivo da smo svake godine, od 2017. nadalje, kontinuirano povećavali sredstva za sport pri čemu unatoč pandemiji nije bilo smanjenja u izdvajanju za sport. Nadamo se da će kriza proći u očekivanim uvjetima i da ćemo i dalje na isti način moći financijski podupirati sport. Drago mi je kada vidim da se mladi ljudi trude - naglasio je Avar.

Alen Runac je istaknuo kako mu je kao izborniku bitno da natjecatelji ostvare respektabilne rezultate na europskom i svjetskom nivou.

- Također, kao Varaždincu, važno mi je i da se kroz kampove i trenažne procese koji će se održavati u našem gradu, Varaždin promovira u zemlji i u svijetu. Ako će se ovdje održavati kampovi i određeni turniri i prvenstva, samim time će i Varaždin imati određeni ekonomski benefit, što je izuzetno važno  – rekao je Runac.