Trener Varteksa Želimir Orehovec ističe da njegova momčad sutra ide bez opterećenja po bodove i da bi sve osim poraza bilo jako dobro Foto: Dražen Novosel

U derbiju kola Varteks odlazi u goste Poletu, Podravina kod Papuka

| 18.10.2019. u 16:48h | Objavljeno u Sport

U 9. kolu 3. HNL Sjever momčad Varteksa bit će sutra gost Poletu u Svetom Martinu na Muri, dok će Podravina igrati kod Papuka u Orahovici. Susret u Svetom Martinu na Muri derbi je kola, u kojem će trećeplasirani Varteks tražiti bodove kod četvrtoplasiranog Poleta.

- Po prvi puta se nalazimo u malim problemima. Stoper Sušac dobio je treći žuti karton, a drugi stoper Težački ozlijedio se i morao sam ga vaditi protiv Bjelovara. Vidjet ćemo kakvo je njegovo stanje. Masten, Kukec i Težački otišli su na studij u Zagreb i neće trenirati s ekipom do kraja prvenstva. Situacija s Malenovićem isto se tiče sitne ozljede. Stoperska nam je pozicija kritična, ali vjerujem da u kadru imam igrače koji to mogu odigrati – istaknuo je trener Varteksa Želimir Orehovec.

Ipak, u Sveti Martin na Muri ide se bez opterećenja.

- Nije to najlakša utakmica, ali sa psihološkog stajališta ne smije nam predstavljati problem. Idemo bez opterećenja po bodove i sve osim poraza bilo bi jako dobro – napomenuo je Orehovec.

U prošlom kolu protiv Bjelovara Romano Nježić zaigrao je za Varteks prvi put ove sezone. Za sebe priznaje da nije još sto posto spreman, uostalom, ušao je u drugom poluvremenu nakon prisilne izmjene Težačkog zbog ozljede.

- Vidi se da sam nespreman, fali mi utakmica i treninga. Bilo je planirano da igram i kraće, odnosno zadnjih 15-ak minuta. Vjerujem da ću uskoro biti na pravoj razini, ali dva mjeseca beze treninga i na štakama mora se osjetiti – rekao je Varteksov kapetan. Osvrnuo se i na tekuću sezonu.

- Dobri smo, ali možemo još bolje. Puno golova zabijamo, ali nažalost i primamo iz, rekao bih, dječjih greški. Kao mlada ekipa imamo jako dobru budućnost – sažeo je Nježić.Dotaknuo se i ogleda kod Poleta.

- Zbog takvih se dvoboja trenira. Bit će puno publike, s obje strane nalaze se odlični treneri, a mi se idemo nadmetati kroz igru te prezentirati boje naše kluba. Mi smo Varteks i idemo tamo po pobjedu - zaključio je Nježić.