U finalu Svjetskog kupa u Turskoj Mateo Žugec za jedno mjesto popravio rezultat iz kvalifikacija Foto: Slobodan Kadić/HGS

U finalu Svjetskog kupa u Turskoj Mateo Žugec za jedno mjesto popravio rezultat iz kvalifikacija

| 31.3.2024. u 19:08h | Objavljeno u Sport

Završen je prvi ovosezonski turnir iz serije Svjetskog Challenge kupa održan u Antalyji. U današnjim finalima nastupilo je dvoje hrvatskih predstavnika.

Član varaždinskog Gimnastičkog kluba Vindija Mateo Žugec je na konju s hvataljkama osvojio sedmo mjesto, s ocjenom 12.400. Dobio je bod i desetinku manje nego u kvalifikacijama, koje je okončao na osmom mjestu.

Žugeca je završnica vježbe danas „koštala“ mnogo boljeg plasmana. Problem se dogodio na saskoku.

„Bio sam spreman za ovo finale i stvarno mi je žao što se dogodio pad na saskoku, mogao sam do medalje. Dogodila se greška već na drugom elementu. Nakon toga sve je bilo super do samog kraja, onda je glava počela raditi svoje i uslijedila je ta velika pogreška na saskoku. Idemo dalje, ne idem na Svjetski kup u Osijek, ali za dva tjedna slijedi izborno natjecanje za Svjetski kup u Kopru i onda za tri tjedna Europsko prvenstvo u Italiji. Nakon toga i Svjetski kup u Varni, pripremam se za ta natjecanja.“

U borbi za pobjedu u ovoj disciplini bilo je neizvjesno. Jordanac Ahmad Abu Al Soud i Kazahstanac Nariman Kurbanov zamijenili su mjesta u odnosu na kvalifikacije. Danas je za pola desetinke bolji bio Abu Al Soud.