Luka Ivanušec (s loptom) odigrao je 77 minuta u 5:0 pobjedi nad Grčkom Foto: HNS

U-21 EP kvalifikacije: Nikola Moro, Lovro Majer i Petar Musa zabili za 5:0 pobjedu protiv Grčke

| 3.9.2020. u 20:50h | Objavljeno u Sport

Mlada U-21 hrvatska nogometna reprezentacija je na stadionu Varaždina danas odigrala peti susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo i bez većih problema je upisala 5:0 pobjedu protiv reprezentacija Grčke za koju je i Ljubešćanin Luka Ivanušec odigrao 77 minuta.

Hrvatska je već na samom startu iz prve dvije akcije došla do ranog 2:0 vodstva, a za oba je najzaslužniji bio kapetan Nikola Moro. Prvo je Moro već u 1. minuti susreta iskoristio visoko izbačenu loptu u 16-ercu gostiju te je iz voleja zabio gornji desni kut golmana Grčke za vodstvo 1:0, a nedugo nakon toga u 5. minuti je s lijeve strane dodao loptu na glavu Lovra Majera koji je bez većeg problema zatresao mrežu grčke reprezentacije za 2:0.

Mogao je Moro i do drugog pogotka susreta u 13. minuti, ali je lopta išla po sredini i lagano u ruke Antniusa Stergiakisa. Nije se trebalo dugo čekati jer već u 14. minuti Hrvatska je došla do 3:0 vodstva kada je s desne strane stigao ubačaj za Petra Musu koji lagano zabija u prazan gol.

Hrvatska je nastavila napadati i pritiskati na zadnju liniju Grčke tijekom čitavog prvog poluvremena, a četvrti gol je stigao 24. minuti kada je dubokom loptom zadnja linija obrane Hrvatske našla Bornu Sosu na lijevom krilu koji je krenuo prema vratima, dodao loptu prema Lovru Majeru na desnoj strani napada na rubu 16-erca te je lijepim udarcem s lijevom nogom pogodio gol Grčke za 4:0.

Toliko golova je natjeralo Grčku da krene s izmjene već u prvom poluvremenu pa je tako u 29. minuti susreta, Sotirios-Polykarpos Alexandropoulos izašao iz igre, a zamjenio ga je Theocharis Tsiggaras.

Bilo je još sjajnih prilika Hrvatske do kraja prvog poluvremena. U 33. Borna Sosa je po tko zna koji puta prodro s lijeve strane napada ušao u 16-erac i iz teškog kuta, gotovo mrtvog uputio udarac prema Stergiakisu, ali se lopta sretno za Grčku odbila od stativa i golmana natrag u ruke vratara Grčke, umjesto u mrežu.

Na poluvremenu, trener Grčke je napravio još jednu izmjenu. Iz igre je izašao Georgios Ntaviotis, a ušao je Anargyros Kampetsis.

Na startu drugog poluvremena, gosti su također imali veliku priliku za smanjenje vodstva uprabp preko novog igrača Anargyrosa Kampetsisa, ali je vratnica spasila golmana Adriana Šempera. I kad već Grčka nije iskoristila svoju priliku, Hrvatska jest. Petar Musa je krenuo prema golmanu, prevario ga i krenuo na svoju lijevu stranu i posalo loptu u prazan gol Grčke za vodstvo 5:0.

U 60. minuti je Tomislav Rukavina odlučio napraviti dvostruku promjenu pa su igru napustili Darko Nejašmić i Dario Špikić, a ušli su Marijo Cuze i Kristijan Bistrović. U narednom periodu su obje momčadi igrale susret na sredini terena bez većih prilika i na jednoj i na drugoj strani. U 67. minuti, Rukavina radi još jednu izmjenu u redovima Hrvatske. Iz igre je izašao dvostruki strijelac Petar Musa, a ušao je Sandro Kulenović.

U 70. minuti Luka Ivanušec se našao u jako dobroj prilici, vukao je polukontru Hrvatske s lijeve strane, sam krenuo prema vratima Grčke i pogodio je vanjski dio mreže gola Grčke.

U 71. minuti, Grča je napravila dvije nove izmjene. Iz igre su izašli Konstantinos BalogiannisDimitrios Emmanouilidis, a ušli su Ioannis Foivos BotosEfthymios Christopoulos.

U 72. minuti je Ivanušec imao još bolju šansu za gol, ali je poptupno krivo zahvatio loptu i poslao je visoko iznad vrata u gol-out. Uslijedila je još jedna dobra akcija Hrvatske u 75. minuti. Nakon što se u 16-erac Grčke sjurio Boško Šutalo, dodao je loptu Mariju Cuzi čiji udarac je blokirala obrana gostiju.

Ivanušec je u 77. minuti zamijenjen s Ivanom Dolčekom. U 78. minuti, Nikola Moro je napustio igru za Hrvatsku, a ušao je Mihael Žaper. Grčka je također napravila novu promjenu u 78. minuti, iz igre je izašao kapetan Dimitris Nikolaou, a ušao je Giorgos Antzoulas.

U 86. mintuti Grčka je imala priliku za smanjenje vodstva, Kampetsis je još jednom najkonkretniji igrač Grka u napadu, imao je dobar pogled na vrata i udarac s ruba 16-erca, ali lopta ide točno po sredini i sigurno u ruke Adriana Šempera.

Glavni sudac u 90+3 minuti susreta fućkao kraj susreta. Hrvatska je s ovom pobjedom sada treća na tablici skupine 4 kvalifikacija za Euro s tri pobjede i dva poraza.

Video sadržaj