Varteks će danas na stadionu Slobode igrati prvu domaću utakmicu ove sezone u Trećoj HNL Sjever Foto: Martin Novosel

U 2. kolu Treće HNL Sjever Varteks dočekuje Mladost, a Podravina Tehničar

| 31.8.2019. u 12:41h | Objavljeno u Sport

U sklopu 2. kola Treće HNL Sjever oba županijska predstavnika danas će biti domaćini. Od 17 sati Varteks će na stadionu Sloboda ugostiti Mladost iz Ždralova, a Podravina će na svom stadionu u Ludbregu ugostiti Tehničar iz Cvetkovca. Utakmica protiv Mladosti iz Ždralova moglo bi se reći je i svojevrsni derbi. Nakon odlično odigranog prvog kola u kojem su nogometaši Varteksa pobijedili Graničar u gostima s rezultatom 3:1, vrijeme je za prvu domaću utakmicu. Trener Varteksa Želimir Orehovec itekako je zadovoljan prikazanim u Đurđevcu.

- Prvo kolo uvijek donosi neku neizvjesnost, pogotovo protiv ekipe protiv koje nikad nismo igrali. Ostali smo bez Nježića i Sabolića, ali vjerovali smo da možemo napraviti dobar rezultat. Kontrolirali smo igru, malo i popustili nakon 3:0, ali na kraju zasluženo dobili. Moram pohvaliti i White Stonese koji su došli u velikom broju – rekao je Orehovec.

Proučena je igra i mogućnosti kojima raspolaže momčad koja danas dolazi na Slobodu.

- Oni su ratnička ekipa koja ima dvije igre za gostujuće i domaće utakmice. Već dugo, dugo godina igraju treću ligu i sada imaju ambicije za prvo mjesto, odnosno žele osvojiti ligu – istaknuo je Varteksov trener te dodao: - S takvim ambicijama dolaze i u Varaždin, ali puno toga će se pitati i nas. Ako odigramo kako znamo i možemo, uz dodatnu agresiju i podršku navijača, spremni smo za jako dobru utakmicu koju možemo odigrati i na kraju dobiti – zaključio je Orehovec.