U 1/16 finala Supersport Kupa Varaždin sutra gost Primorca, Bednja domaćin Rudešu

| 18.10.2022. u 14:15h | Objavljeno u Sport

Sutra će se od 15 sati igrati utakmice šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa. Momčad Varaždina bit će gost Primorca iz Biograda na Moru, člana Treće nogometne lige, petog ranga hrvatskog klupskog nogometa.

- Kup shvaćamo najozbiljnije, jer znamo da su u Kupu uvijek moguća iznenađenja. Favoriti smo protiv Primorca,a susret nam dolazi u malo neugodno vrijeme, između dvije jake prvenstvene utakmice, nakon gostovanja kod Dinama i uoči dolaska Osijeka. Imamo široki kadar i neki igrači trebaju utakmice, a igrat ćemo u najjačem sastavu u tom trenutku. Kup nas zanima i želimo prolaz. Cijenimo i poštujemo domaćina, znamo da će biti na maksimumu jer njima će to biti najvažnija utakmica u sezoni, s obzirom na to da će igrati protiv prvoligaša. Dobro ćemo se pripremiti i naravno očekujemo pobjedu - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Bednja će na svom igralištu Kod mosta u Beletincu ugostiti momčad Rudeša, vodeći sastav SuperSport Prve nogometne lige.

- Prava drugoligaška momčad, koja se prošle sezone s Varaždinom borila za prvo mjesto, a i ove godine imaju ambicije izboriti plasman u najelitniji rang hrvatskog nogometa. Dobili smo suparnika koji nije previše atraktivan, ali je jako dobra momčad i očekuje nas teška utakmica. Nećemo biti u položaju da bi mogli misliti da ćemo proći, ali sigurno je da se nećemo predati i pokušat ćemo napraviti da i njima bude teško i da utakmica bude neizvjesna. Moji će igrači sigurno dati sve od sebe, a u tom slučaju ako se i izgubi moći ćemo se pogledati u oči. Ekipa smo koja je 7-8 godina u vrhu nižeg ranga natjecanja, a ako smo prošle godine mogli parirati Osijeku, koji nas je do 70. minute vodio 1:0 i poklekli smo tek u posljednjih 15-20 minuta, onda sam siguran da možemo i Rudešu. Vjerujem u svoju momčad te da će u srijedu biti dobra utakmica - rekao je u najavi utakmice trener Bednja Saša Paska.