Trenera Damira Turkovića i njegovu momčad danas očekuje susret 1. kola novog prvenstva s Umagom Foto: Dražen Novosel

Turković uoči Umaga: Na svakom ćemo susretu ići na pobjedu i dat ćemo sve da bi to ostvarili

| 27.9.2020. u 13:11h | Objavljeno u Sport

Domaćinstvom sastavu Umaga danas u 18 sati u varaždinskoj Areni, za momčad GRK Varaždina 1930 počinje novo prvenstvo u Premijer ligi. Uz dozvolu lokalnog stožera moći će se okupiti najviše 500 gledatelja.

- Osam je tjedana priprema iza nas tijekom kojih smo, uz treninge, odigrali 12 pripremnih susreta, tako da možemo reći da smo odradili sve što smo planirali. Do prošlog tjedna bili smo pošteđeni ozljeda, a onda se ozlijedio Vidaček, za kojeg se nadamo da će biti spreman za utakmicu s Umagom jer ipak je on vođa te ekipe i njen kapetan, no netko će ga zamijeniti ako neće biti spreman - rekao je trener GRK Varaždina 1930 Damir Turković.

Zbog samopouzdanja momčadi bilo bi vrlo bitno ostvariti pobjedu u prvom susretu ove sezone.
- U odnosu na lani Umag se pojačao s pivotom iz Našica, sa Šafrankom iz PPD Zagreba, a doveli su i golmana iz Zameta, tako da su jači nego lani. Naša momčad je prošle godine bila najmlađa u ligi, a ove ćemo sezone biti još mlađi, ali mislim da su igrači iskusniji godinu dana i da ćemo biti bolji. Nema smisla na mlade igrače, koji su došli i tek napunili 18 godina, stavljati teret i od njih očekivati da će vući i odlučivati utakmice, ali će uskakati i biti pojačanja, dok će stariji i iskusniji morati odigrati glavnu ulogu i pokazati svoj pobjednički karakter. To je ono što smo gradili kroz pripreme da bi utakmice završile u našu korist, a mi ćemo u svakom susretu ići na pobjedu i dat ćemo sve od sebe da bi to ostvarili - naglasio je Turković.

Želja je izboriti plasma u Ligu za prvaka, kako bi se izbjeglo stresno doigravanje u Ligi za ostanak.
- Moramo visoko postaviti ciljeve da bi uopće mogli napredovati, a prvenstveno je cilj ući u Ligu za prvaka. U kojem stanju su ostale ekipe nakon šestomjesečne pauze tek treba vidjeti i procijeniti, raspored je dosta zgusnut, igrat ćemo i srijedom, bez slobodnih vikenda, sve do prosinca - zaključio je Turković.