TTS-u smeta nedostatak komunikacije između gradskih struktura i privatnih investitora

| 22.11.2016. u 13:39h | Objavljeno u Sport

Na adrese medija program & marketing manager varaždinskog TTS-a Robert Magić, poslao je otvoreno pismo, u kojem ukazuje na nezadovoljstvo odnosom Grada prema privatnim investitorima, konkretno prema TTS-u.

- Najviše nas boli nedostatak komunikacije između gradskih struktra i privatnih investitora. Nitko sa stadiona Sloboda nije imao potrebe doći k nama da nas upozore da će se za mjesec dana početi postavljati ograda, kod ulaza koji nas razdvaja od SC Sloboda. Nisu nas kontaktirali da nam kažu da na tom dijelu više nećemo imati prolaz. Tom su ogradom htjeli spriječiti prelaske iz TTS-a na Stadion Sloboda, jer, kako nam je rečeno, glavni nered koji se događa na Slobodi dolazi kroz taj prolaz, između TTS-a i SC Sloboda. Osim toga nitko iz komunala nije nas nazvao i pitao gdje da se postavi građevinski kontejner, koji je postavljen samoinicijativno na jedina tri parkirna mjesta za invalide i to na samom ulazu u sportski centar. Nemamo ništa protiv renoviranja kuće, koja se nalazi preko puta našeg centra, to su naši prijatelji, već nas smeta način na koji je kontejner postavljen, bez da je netko utrošio jednu minutu, okrenuo broj TTS-a i pitao nas gdje da se postavi kontejner -  naglasio je Magić.

Istaknuo je da posjeduje brojne fotografije na kojima se vidi kako djeca i mladi preskaču ogradu stadiona Sloboda, što nema nikakve veze s TTS-om. Odgovorne u TTS-u ljuti i činjenica da na njihovo pismo gradonačelniku do danas nisu dobili nikakav odgovor.

Pisali smo pismo gradonačelniku, da uspostavimo komunikaciju, ali odgovor od gradonačelnika nismo dobili. Dva dana prije sjednice saznali smo da će TTS biti tema jučerašnje sjednice Gradskog vijeća, kao i da su neki pročelnici dali svoja očitovanja na njihovo pismo, a TTS o tome nije informiran - napomenuo je Magić.

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš je vijećniku Božidaru Kolariću, koji je jučer na sjednici Gradskog vijeća postavio pitanje vezano uz odnos Grada i TTS-a, odgovorio:

- Problematika odnosa isključivo je u domeni između Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, kao Zajednice koja upravlja Sportskim centrom Sloboda  i TTS-a, kao prvog susjeda i smatrao sam da oni moraju međusobno razgovarati o međususjedskim odnosima. Nije nikakav problem da primim gospođu Ivanković, da vidim u čemu je zaista problem, ako problema ima, međutim, iz dopisa Zajednice može  se isčitati koji su bili problemi i zašto je došlo do takvog poteza koji po meni nije ništa neobično. Niti je postavljena ograda visoka, niti  je to Berlinski zid. Previše se prašine diglo oko nečaga što nije toliko bitno - rekao je gradonačelnik Habuš na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Iz Zajednice sportskih udruga grada Varaždina naglašavaju da podržavaju pokretanje inicijative o  sastanku predstavnika TTS Sportskog Centra Varaždin i Grada Varaždina, koja dolazi upravo od privatnog investitora, koji je izgradio prekrasan sportski objekt na gradskom zemljištu,  jer smatraju da postoji veliki broj tema o kojima  treba porazgovarati, međutim, za zatvaranje prolaza kojeg je privatni investitor napravio prema Sportskom centru Sloboda, ne postoji potreba sazivanja sastanka jer je problematika vrlo jednostavna, naglašavaju u dopisu, kojeg prenosimo u cijelosti:

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina upravlja Sportskim centrom „Sloboda“. Na svim sportskim objektima kojima upravlja Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina pokušavamo s minimalnim brojem djelatnika na održavanju i uz racionalno gospodarenje troškovima, svim našim sportašicama i sportašima, djeci i rekreativcima, osigurati udoban boravak na terenima, te osigurati najbolje moguće preduvjete  za bavljenje sportom.

Osnovni preduvjet za realizaciju istog je osiguravanje reda na sportskim objektima  te briga, uređenje i očuvanje imovine koju nam je Grad Varaždin povjerio na upravljanje, gdje su nekontrolirani ulasci na sportske objekte najveći problem pri realizaciji istih.

Dakle, svatko tko želi provoditi aktivnosti na bilo kojem od objekata kojima upravlja Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina (trenažne ili natjecateljske) doći će do odgovornih osoba te dogovoriti uvjete, termine i obveze korištenja tog objekta upravo zbog osiguravanja reda i čuvanja imovine Grada.

Vjerujem da i TTS Sportski Centar Varaždin posluje na identičan način i da svi korisnici koji koriste usluge TTS Sportskog Centra Varaždin poštuju  uvijete korištenja objekta a sukladno tome i osnovni uvjet -  ulaze na sportska borilišta na  arhitektonski predviđenim mjestima.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, krovna sportska organizacija u Gradu Varaždinu, za punu je suradnju sa svim sportskim organizacijama sa područja Grada, posebice u vidu korištenja sportskih objekata, no prema uvjetima i pravilima koje upravitelj propisuje, navodi se u dopisu iz Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, kojeg potpisuje glavni tajnik Patrik Koščak.