Ema Cesar, Sabina Kušter i Nikola Kosec s osvojenim medaljama Foto: PK Vidra

Troje članova varaždinskog PK Vidra nastupili na Plivačkom maratonu Kvarner pliva

Varaždinske vijesti | 1.9.2020. u 18:00h | Objavljeno u Sport

Klub za daljinsko plivanje Primorje organizirao je Plivački maraton  Kvarner pliva na 10 000 m, 3 000 m, 1 500 m i 100 m, a na kojem je sudjelovalo 76 plivača iz Hrvatske. Varaždinski PK Vidra predstavljali su Sabina Kušter, Ema Cesar i Nikola Kosec.
Članovi Vidre trenirali su svakodnevno od svibnja tako da im je Plivački maraton Kvarner pliva odlično poslužio za provjeru plivača.

Sabina, Ema i Nikola su unatoč specifičnim morskim uvjetima i lošoj vidljivosti uz asistenciju i vodstvo trenerice Višnje Bunić isplivali 1 500 m kao jedini plivači sa invaliditetom na Kvarner pliva na 1 500 m u Novom Vinodolskom u kategoriji plivača s invaliditetom zauzeli Ema Cesar treće, Nikola Kosec drugo te Sabina Kušter prvo mjesto.

Kako su Ema, Sabina i Nikola otplivali zajedno cijelu dionicu o plasmanu se odlučivalo u zadnjim metrima dionice u finišu tako da su i Ema i Sabina i Nikola otplivavši odlično po prvi puta tri puta dužu distancu na koju su navikli u bazenu pobjednici.

Nastup plivača PK Vidra Varaždin na Kvarner pliva u Novom Vinodolskom pokazao je kako u Klubu trener Emil Milihram svoje veliko sportsko iskustvo kao šest puta svjetski i šest puta europski prvak odlično koristi za radi s plivačima.
Zbog kratkog vremena potrebnog za oporavak nakon plivačkog maratona na 5 km u Puli prošlog vikenda na Kvarner pliva nije putovao, iako je bilo planirano, Josip Rogulja, koji se priprema za nastup narednog vikenda na CRO CUP-u na 3 000 m.