Članovi AIK-a iz Varaždinskih Toplica na turniru u Slovačkoj

Tri zlata za toplički AIK na Slovakia Openu

| 25.3.2019. u 19:56h | Objavljeno u Sport

Oko 350 natjecatelja iz Slovačke, Mađarske, Poljske, Češke i Hrvatske okupilo se u Dunajskoj Stredi na Slovakia openu. AIK iz Varaždinskih Toplica stigao je u jakom sastavu na taj full contact karate turnir i potvrdili su dobru formu za posljednje turnire u sezoni.

Iznenadila je Tina Šebrek dobrim borbama i pobjedama protiv dvije Mađarke i Poljakinje Jurkowske u finalu. Osobito je prve dvije borbe dominirala i pokazala da je nadolazeća nada.

Za drugo zlato zaslužan je Marko Dvorski u srednjoj kategoriji kadeta koji je dobio svoje tri borbe protiv mađarskih boraca odlukom sudaca budući da se vrlo čvrsto i napadački borio te nije bilo dvojbi oko pobjednika. Na sličan način do zlata stigao je i Karlo Nofta u teškoj kategoriji kadeta.Odličnim borbama i kontrolom protivnika pobijedio je u svojim mečevima mađarske predstavnike.

Malo manje sreće imala je kod učenica Petra Sakač koja gubi odlučujuću borbu zbog dobivenih kazni i osvaja odlično drugo mjesto. Dva treća mjesta dodali su Marin Šebrek u lakoj kategoriji kadeta i Roko Kalničanec kod starijih učenika.

Porazima u prvom kolu bez medalja su ostale Elena Hrženjak, Lana Šebrek Blažotić, Lana Kalničanec i Dora Šebrek, no stekle su dobro iskustvo na međunarodnoj sceni. Uspješnu ekipu vodio je trener Saša Josip Milec.