Tri zlata, dva srebra i osam bronci za Ludbrežane u Zadru

| 13.7.2016. u 18:30h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Članovi Hrvačkog kluba Ludbreg sudjelovali su na tradicionalnom hrvačkom turniru "Zadar Open". Sudjelovalo je 200 natjecatelja iz 25 klubova iz Mađarske, Austrije, BiH, Slovenije, Ukrajine, Hrvatske... Ludbreški je klub osvojio ekipno 6. mjesto, a od hrvatskih klubova bolji su bili jedino Zadar i Slatina.

Pojedinačno od ludbreških hrvača Marta Busija, Rene Dulikravić i Victoria Vrdoljak osvojili su zlatne medalje. Lorena Bendelja, Nina Gerić bile su srebrne, a bronce su osvojili Patrik Balija, Petar Habrka, Leo Petrić, Dražen Oršuš, Igor Vrdoljak, Berislav Varović, Florijan Varović te Iva Gerić, koja je hrvala u starijoj uzrasnoj i težoj kategoriji, zbog potrebe za jačim borbama.

Tuširala je slovačku predstavnicu, a kasnije ju je ozljeda spriječila da dođe do sjajnijeg odličja. Dobre nastupe su zabilježili i Filip Matijević te Bruno Bendelja, a Neo Varga Jagić još skuplja iskustvo, te oni nisu uspjeli doći do medalja, ali su dali sve od sebe i dali svoj doprinos odličnom ekipnom plasmanu. Veseli da je u Zadar putovao i Teo Varga, koji uskoro počinje s punim treningom nakon oporavka od ozljede.

Kao zanimljivost ovog natjecanja treba istaknuti da su se finalne borbe održavale u samoj jezgri zadarskog starog grada, na Gradskom forumu ispred crkve Svetog Donata. Osim hrvanja ekipa se, naravno, i okupala te razgledala turističke znamenitosti Zadra, tako da je sveukupna atmosfera bila odlična.

Ekipu su predvodili trener Darko Frankol, predsjednik Nino Dulikravić, ovaj put također u ulozi trenera, te kao sudac Krešo Horvat.