Članovi Karate kluba Varaždin na turniru u Virovitici

Tri medalje za članove KK Varaždin u Virovitici

| 6.3.2016. u 21:34h | Objavljeno u Sport

Članovi Karate kluba Varaždin osvojili su tri medalje na vrlo jakom međunarodnom turniru „14. Karate fest – Virovitica open 2016.“. Dobru formu uoči prvenstva Hrvatske potvrdili su Tibor Kovačić, Leona Gulija i Dorian Kalajdžija, osvajanjem zlatne i dvije srebrne medalje.

Tibor Kovačić osvojio je zlato u kategoriji učenici iznad 46 kg. U finalu je bio bolji od mađarskog predstavnika Csabe Gulyasa. Leona Gulija stigla je do finala u kategoriji učenice do 44 kg. U finalnoj borbi bolja je bila Lana Hrvoić iz Karate kluba Đurđevac.

Dorian Kalajdžija stigao je do srebra u kategoriji mlađi kadeti do 52 kg. Nakon uvodne dvije pobjede u finalu je od njega bio bolji Borna Gudelj iz osječkog Karate kluba Esseker. Borba je bila izjednačena do samo kraja, a osam sekundi prije isteka vremena Gudelj osvaja bod koji mu donosi zlatnu medalju.

U istoj kategoriji Lovro Rozman poražen u borbi za brončano odličje. Bolji je bio Janko Širola iz KTC Križevci. Luka Salihović nastupio je u kategoriji mlađi kadeti do 41 kg. Bolji u borbi za broncu bio je domaći borac Mihael Štefović. Ivona Ciglar nastupila je u kategoriji kadetkinja do 54 kg. Poražena je u prvom kolu od mađarske predstavnice Laure Balassa.

Međunarodni karate turnir u Virovitici okupio je ukupno 620 boraca iz 71 kluba iz Hrvatske te još osam europskih država. Članove Karate kluba Varaždin, u kategoriji mlađi učenici, učenici i mlađi kadeti, idućeg vikenda očekuje prvenstvo Hrvatske u Čavlima pokraj Rijeke.