Trener Varaždina Mario Carević uoči prvenstva: Nadam se da smo optimalno pripremljeni i spremni za petak Foto: Dražen Novosel

Trener Varaždina Mario Carević uoči prvenstva: Nadam se da smo optimalno pripremljeni i spremni za petak

| 10.8.2021. u 07:37h | Objavljeno u Sport

Utakmicom u petak koja će se od 17 sati i 30 minuta igrati na riječkoj Krimeji između domaćeg Orijenta 1919 i momčadi Varaždina, počinje novo prvenstvo u Drugoj HNL.

Varaždin je tijekom šestotjednog pripremnog razdoblja uz treninge odigrao i osam prijateljskih susreta te ostvario pet pobjeda i tri poraza, dok je jedan i to posljednji pripremni susret završio bez golova.

Koliko je momčad spremna za novu sezonu pokazat će susret u petak. Trener Varaždina Mario Carević zadovoljan je odrađenim pripremama.

- Mogu biti zadovoljan. Imali smo u početku određenih problema. Prva dva - tri tjedna bavio sam se, iskreno, više stvarima koji nisu u mojoj domeni, a da bi sve došlo na svoje mjesto, da bi imali pozitivnu atmosferu i dobar mentalitet unutar grupe. To smo sada ostvarili i mogu biti zadovoljan. Imali smo u hodu određenih problema što se tiče ozljeda i žao mi je što pojedini igrači koji su nam bitni (Posavec, Peco, Pellumbi i Kovačič op.a.), nisu prošli pripreme jer su imali kronične ozljede i nismo ih uspjeli uigrati u ekipu te dobiti određenu razinu fizičke pripremljenosti. S njima moramo biti oprezni i postepeno ih uvoditi u momčad. Bilo je i mehaničkih ozljeda kod ostalih igrača, ali to je normalno tijekom priprema i oni su dva-tri dana bili pošteđeni od treninga. Odradili smo manje više sve što smo planirali. Bilo je malog odstupanja od plana, zbog umora ili načetih igrača pa smo procijenili da treba malo popustiti dan - dva dana, nakon čega smo se vratili na željeni nivo rada - rekao je, rezimirajući pripreme, trener Carević.

Opširnije čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti.....