TREĆA NL SJEVER Županijski derbi sutra u Ludbregu, Podravina dočekuje Varteks

| 22.9.2023. u 13:13h | Objavljeno u Sport

U sklopu 6. kola Treće NL Skupina Sjever sutra će se u Ludbregu, na stadionu Podravine, od 16 sati i 30 minuta igrati županijski derbi između Podravine i Varteksa.

Momčad Podravine je u pet kola ubilježila tri pobjede, te se nalazi na trećem mjestu, bod ispred Varteksa.

- Nisam tu bio lani, ali vele svi da je napredak u odnosu na prošlu godinu – rekao je napadač Podravine Mario Sačer, koji je zadovoljan svojim učinkom.

- Tri gola i asistencija u četiri utakmice, a i tri pobjede su na kontu, moramo biti zadovoljni – tvrdi napadač Ludbrežana, kojem je ovo treći povratak u Podravinu.

- Dolazi nam Varteks, koji je jedan od favorita, uz Polet, za prvaka lige. Naravno dolazi s 12 igračem, to su njihovi White Stonesi. Moramo dati sve od sebe želimo li do pobjede. Nadam se da ćemo u tome uspjeti i da će gledatelji gledati dobru utakmicu – istaknuo je Sačer.

Veseli se što će vidjeti i stare prijatelje, posebno kolegu napadača Dejana Glavicu, s kojim je igrao još u omladinskim kategorijama Varteksa, kasnije i u Varaždinu.

- Naravno, jedva čekam da dođu moji prijatelji iz Varteksa, a posebno Glavica, jako sam dobar s njim, a ko pobjedi plaća rundu poslije – rekao je Sačer.

Što se tiče sastava Varteksa za kadar i dalje ne konkurira Leon Anđelković, stoga će u obrani ponovno morati naći novo rješenje, a u stručnom stožeru Bumbara se nadaju da će se do utakmice oporaviti Jura Kos.

Protiv Poleta je u obrani zaigrao kapetan Fran Kukec, a obrambene pozicije često je krpao i Romario Matova, no za derbi s Poletom, ipak je zaigrao u sredini vezne linije.

- Uvijek se trudim dati sve od sebe, pomoći suigračima, ekipi, recept za uspjeh je jednostavan. Taj timski duh moramo imati u svakoj utakmici, da ne razočaramo naše navijače – ističe Romario.

Što se tiče Ludbrežana, igrao je s njima dvaput lani, sudjelovao u obje pobjede, a ponudio je i jednostavan recept za uspjeh

- Ne smijemo se puno zamarati s njima, cijenimo ih, ali moramo biti koncentrirani samo na našu igru. U dobroj smo formi, i ako odigramo kako možemo, uspjeh neće izostati – ustvrdio je Romario Matova.