TREĆA NL SJEVER Varteks po pobjedu nad Rudarom za 2. mjesto na tablici, Podravina kod Međimurja Foto: Dražen Novosel

TREĆA NL SJEVER Varteks po pobjedu nad Rudarom za 2. mjesto na tablici, Podravina kod Međimurja

| 29.9.2023. u 10:28h | Objavljeno u Sport

U 7. kolu Treće NL Sjever nogometaši Varteksa će sutra na varaždinskom stadionu Sloboda ugostiti momčad Rudara, dok će Podravina biti gost Međimurja.

Susret Varteksa i Rudara bit će derbi kola jer momčad iz Murskog Središča je drugoplasirana, a Varteks trećeplasirana ekipa, sa samo bodom zaostatka, pa eventualna pobjeda, Varteks vodi na drugo mjesto.

- Stanje u ekipi je pozitivno na svim segmentima. Svi igrači su spremni za utakmicu, zasad nemamo izostanaka, a i oko kluba je odlična atmosfera, nakon dva posljednja rezultata, i veseli nas utakmica u subotu, gdje se nadamo nastaviti taj niz – istaknuo je pomoćni trener Varteksa Marko Trojak za službeni klupski portal.

Varteks sutra očekuje neugodna ekipa Rudara, za koju u stručnom stožeru Varteksa imaju samo riječi hvale.

- Rudar je ekipa s kojom smo uvijek igrali napete i dobre utakmice, a odradili su odličan ljetni prelazni rok, pojačali se, stiglo im je nekoliko odličnih igrača, odlični Ratajec i Liklin, između ostalog. Tu je i odlična postojeća ekipa, kao i odlični trener – ističe Trojak.

Ipak, Varteks ne bježi od uloge favorita, u šest dosadašnjih kola kiksom se može nazvati tek poraz od Domašinca. Sve ostale utakmice odradili su na visokom nivou, uključujući i dva remija, gdje su se vratili protiv Pitomače nakon 2:0, i protiv Poleta nakon 1:0.

- Čeka nas sigurno dobra utakmice, susret nam donosi drugo mjesto, i vjerujem da ćemo igrati na visokoj razini, bodreni našim navijačima koji su nam stvarno 12. igrač, stići do vrijedne pobjede – ističe Marko Trojak.