TREĆA NL SJEVER Varteks danas dočekuje Međimurje, pobjeda mu donosi treće mjesto tablice Foto: NK Varteks

TREĆA NL SJEVER Varteks danas dočekuje Međimurje, pobjeda mu donosi treće mjesto tablice

| 23.4.2024. u 11:00h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varteksa će danas u 17 sati, na stadionu Sloboda, ugostiti Međimurje, a pobjeda donosi varaždinskom sastavu povratak na željeno treće mjesto tablice.

Pobjeda Poleta u Pitomači nad istoimenim domaćinom od 3:2, otvorila je Varteksu vrata za povratak na željeno treće mjesto, ukoliko se pobjedi Međimurje, ali struka Varteksa ne tolerira euforiju, niti unaprijed upisane bodove.

- U ovoj ligi svako svakoga može pobijediti, šokiralo nas je u Virovitici, ali pokazali smo nakon toga karakter, imamo nakon toga tri pobjede, ako računamo i ovu u kupu protiv Ivančice. Stanje i atmosfera u ekipi su stvarno dobri – rekao nam je Saša Stojko, jedan od trojice Međimuraca u prvoj ekipi Varteksa za službeni portal NK Varteks.

Stojko ove godine igra u promjenjivoj formi, a i sam ističe da može i puno bolje.

- Doći će sve na svoje, uvijek se može bolje. Većinom igramo s četiri u zadnjoj liniji pa igram na desnom beku. Igramo nešto drugačije, ali sve će to doći na svoje – ističe Saša.

A pobjeda protiv Međimurja bi dodatno podigla atmosferu u klubu. Nažalost, u utakmici neće biti drugog strijelca, i prvog asistenta ekipe, Matija Kanceljaka, radi žutih kartona, ali svi ostali će biti na raspolaganju.

Što se tiče Međimurja, u redovima Bumbara nema podcjenjivanja, jer se radi o vrlo kvalitetnoj ekipi. U sezoni ih je Varteks pobijedio na otvaranju, rezultatom 2:0, ali u drugoj utakmici u Čakovcu, nakon 'tvrdih' 90 minuta, rezultat je bio 0:0.

- Mlada su ekipa, sve nogometno školovani dečki, i moramo ući u utakmicu maksimalno ozbiljno. Bez podcjenjivanja, ako želimo nastaviti pobjednički niz. Oni mogu biti vrlo neugodni, a kao što sam i rekao, u našoj ligi svako svakoga može pobijediti – ističe Stojko, koji i poznaje brojne igrače u Međimurju, s obzirom da je tamo proveo cijeli omladinski staž.

- Poznam veliki broj igrača, sve su to moji prijatelji, a na terenu se mora potvrditi tko će biti bolji – ističe Stojko.

Unatoč respektu, Varteks od uloge favorita ne bježi. Pobjeda donosi i treće mjesto, no tvdi da neće biti pritiska radi te činjenice.

- Igramo doma, a pozivam i naše sjajne navijače da nas dođu podržati, iako je radni dan, oni su nam 12. igrač. Prema svakoj ekipi imamo respekt, ali mislim da sve ovisi o nama. Ako budemo pravi, možemo do tri boda. Pitomača je izgubila, ali nema pritiska, ponavljam, moramo biti hladne glave, ovo nam je dobra prilika da napadnemo treće mjesto, uoči teškog rasporeda – ističe Stojko.

A ova utakmica je i bitna, jer nakon nje idu i utakmice s tri prvoplasirane ekipe, u kojima će se vjerojatno i odrediti borba za treće mjesto, Varteks nakon Međimurja gostuje u Svetom Martinu, potom na domaći teren dolazi Rudar, te slijedi gostovanje u Pitomači.