Trener Varteksa Marko Trojak Foto: Dražen Novosel

TREĆA NL SJEVER Podravina domaćin Poletu, Varteks kod Rudara po potvrdu trećeg mjesta

| 20.5.2023. u 09:14h | Objavljeno u Sport

U sklopu 25. kola Treće NL Sjever momčad Podravine će danas na svom stadionu u Ludbregu ugostiti Polet iz Svetog Maritna na Muru, dok Varteks gostuje u Murskom Središću. Oba susreta počet će u 17:30 sati.

Podravina je na posljednjem mjestu tablice, s dva boda manje od pretposljednjeg, dok Varteks, tri kola prije kraja prvenstva, ima sedam bodova više u odnosu na četvrtoplasiranog Rudara iz Murskog Središća. Radi se o odličnoj ekipi, a potvrdila je to i nedavna uvjerljiva pobjeda nad liderom Radnikom, čime su zakomplicirali borbu za vrh tablice.

Klupu Rudara prije nekoliko tjedna napustio je Andrija Balajić, koji je bio trener gotovo dvije godine, a dobro je poznato da je i Varteks nedavno doživio trenersku smjenu. Prošli tjedan klupu je napustio Nikola Goričanec, a Marko Trojak preuzeo vođenje ekipe, dok se ne pronađe zamjena.

- Jako dobar radni tjedan je iza nas, iako nas vrijeme nije popratilo. Rudar je odlična ekipa, osvojili su veliki broj bodova. Oni su naglašeno domaćinska ekipa. Ali idemo probati uzeti neke bodove, da potrdimo treće mjesto – istaknuo je Marko Trojak

.Stručni stožer je presretan i radi činjenice da je konačno, možda i prvi puta ovog proljeća, većina igrača u polju spremna za igru, pa se tako u prvi sastav vraćaju super važni igrači Jura Kos i Ivan Dolovski, a nitko nema kartone. Nedostaje jedino vratar Jura Banfić, koji se oporavlja od ozljede glave.