TREĆA NL SJEVER Oba županijska predstavnika sutra gostuju Foto: Dražen Novosel

TREĆA NL SJEVER Oba županijska predstavnika sutra gostuju

| 20.10.2023. u 11:52h | Objavljeno u Sport

U Trećoj NL Sjever sutra će se igrati utakmice 10. kola, a oba županijska predstavnika bit će gosti. Momčad Podravine odlazi u Domašinec kod Dinama, dok će nogometaši Varteksa ići na najbliže gostovanje, u Čakovec. Utakmice će početi u 15 sati i 30 minuta.

Suparnik Varteksa bit će mlada i poletna ekipa Međimurja, koju vodi iskusni strateg Vjeran Simunić. Varteks je u 1. kolu igrao s Međimurjem, kada su ih pobijedili 2:0, golovima u drugom poluvremenu.

Varteks sutra u Čakovec putuju bez Romarija Matove, koji odrađuje jednu utakmicu neigranja zbog tri žuta kartona, što će biti priličan hendikep

Trener Varteksa Zoran Vukelić je oprezan uoči Međimurja, a uvijek ističe da je liga vrlo izjednačena.

- Kao što stalno ističem, svaki protivnik je težak u ovoj ligi, jako su male razlike. Međimurje je dobra ekipa. Simunić je odličan trener, ima ogromno iskustvo, veliko trenersko ime, očekujem da će letjeti po terenu, mlada su i dobra ekipa – ističe Vukelić.

Ipak, odaje i gdje će se voditi ključna bitka.

- Očekuje nas tvrda tekma na središnjici terena, gdje će biti ključni dvoboj, nemamo Matove, bit ćemo tu u hendikepu, Stojko je prehlađen, pitanje da li će biti spreman. Uglavnom, sredina će biti ključna – ističe Vukelić.

U prvoj utakmici Varteks je slomio Međimurje u drugom poluvremenu, gdje su zabili oba pogotka, a mogli su još i više napuniti mrežu Čakovčana. Ova utakmica, međutim, teško može nalikovati na prvi susret.

- Bit će to tvrda utakmica, teško je prognozirati, a presuđivat će nijanse, vjerojatno neke pogreške u zadnjoj trećini terena. Smatram da će pobijediti onaj tko će imati manje klizanja na 'kori od banane' – zaključuje trener Varteksa Zoran Vukelić, a prenosi klupski portal.