TREĆA NL SJEVER Oba županijska predstavnika gostuju, Podravina odlazi u Predavac, a Varteks u Grubišno Polje Foto: Dražen Novosel

TREĆA NL SJEVER Oba županijska predstavnika gostuju, Podravina odlazi u Predavac, a Varteks u Grubišno Polje

Varaždinske vijesti | 23.8.2024. u 11:57h | Objavljeno u Sport

U Trećoj NL Skupina Sjever sutra će se igrati utakmice 2. kola, a oba županijska predstavnika će sutra gostovati. Varteks odlazi u Grubišno Polje gdje će sutra igrati protiv novajlije u ligi, sastava Bilogore 91, dok Podravina putuje u Predavac, gdje će u nedjelju igrati s tamošnjim Dinamom,

Što se tiče Bumbara, čeka ih novi težak suparnik iz Bjelovarsko-bilogorske županije, Bilogora, koju su ugostili prošle zimske pripreme, na Hrašćici, i pobijedili 3:2.

Utakmica u Grubišnom Polju se igra u 17:30 sati, a iako se radi o nešto udaljenijem gostovanju, navijači Varteksa će ponovno biti tamo.

Što se tiče Bilogore trener igrač je Željko Ostrman, a da se radi o ozbiljnoj ekipi, potvrdili su i u prvoj utakmici gdje su u Đurđevcu gubili 3:1 na poluvremenu, pa preokrenuli na 3:4, i slavili na gostovanju kod Graničara, još jednog 'novajlije' u ligi.

Junak susret bio je Kolumbijac Zuniga, s tri gola, a u kadru imaju nekoliko vrlo iskusnih i kvalitetnih igrača. Tamo je i bivši Bumbar Šimun Horvat, na golu je iskusni Gavranović, bivši golman Varaždina, a tu su i Matjančić, Pleić.

- Bit će sigurno teško, cijenimo svakog protivnika, ali se nikoga ne bojimo. Ne znamo previše o njima, ali idemo igrati našu igru, treniramo i borimo se za sebe. Oni bi se trebali ravnati prema nama, mi smo ipak Varteks, i moramo tako igrati – ističe Havojić.

Bumbari su odradili odlične pripreme, treniralo se vrhunski, pod paskom novog trenera Dražena Beseka.

- Treninzi su stvarno bili top, vrhunski, prezadovoljan sam. Trenera ne moramo niti komentirati, svi znamo što zna i može. Sve je na vrhunskom, profesionalnom nivou – ističe Havojić.A i njegova uloga u ovoj sezoni bi trebala biti važna, lani je krenuo tek od jeseni, pa se potom u nekoliko navrata ozlijedio, tako da nije imao niti pravi kontinuitet.

- Da pokucam u drvo, stvarno su mi prošlu sezonu ispresijecale ozljedice, baš neugodno, meni je bilo najteže. Ali vraćao sam se od ozljede, nije bilo kontinuiteta, ali sad sam spreman – ističe mladi napadač Bumbara.

A ove godine je dobio još mlađeg partnera u napadu, stigao je Filip Hrženjak.

- Fićo je super dečko, stvarno je odličan, jako se trudi, mislim da odlično surađujemo. Šteta da i on nije zabio, ali bude golova sigurno – ističe Havojić.

Njih dvojica su na nešto isturenijim pozicijama, a iza njih su Kanceljak i Glavica, tako da bi taj kvartet trebao biti zadužen za golove u ovoj sezoni.

A osim Bilogore, u tjednu je i kup protiv Međimurca i onda već idući vikend Nedelišće.

- Ma ne razmišljamo unaprijed, gledamo samo jednu po jednu utakmicu, kup je još za nas jako daleko – kazao je napadač Varteksa.

U subotu dakle, nova borbena utakmica, protiv još jednog novaka u ligi.

- Čeka nas teška utakmica, ali kao i svaka druga, idemo se 'pofajtati', ne smijemo se opustiti, od prve minute krenuti snažno. Naravno, pozivam sve navijače, iako je Grubišno Polje malo dalje, da nas podrže, kao i na ostalim gostovanjima – zaključio je Havojić, a objavio je portal NK Varteks.