Podravina će biti jedan od klubova iz varaždinskog ŽNS-a u novoj Trećoj HNL Sjever Foto: Dražen Novosel

Treća HNL Sjever s 12 klubova, igrat će se dvokružno, s dva kluba iz varaždinskog ŽNS-a

| 19.6.2019. u 09:48h | Objavljeno u Sport

Treća hrvatska nogometna liga Sjever u sezoni 2019./2020. brojat će 12 klubova, igrat će se dvokružno s play offom i play outom na kraju sezone, a u toj ligi neće biti druge momčadi Slaven Belupa i varaždinske Slobode Škole nogometa. Prijedlog je to odluke s ovotjedne sjednice Komisije za natjecanje Hrvatskog nogometnog saveza, a konačnu odluku o sastavu novooformljene Treće HNL Sjever donijet će Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza.

Na nedavnoj, trećoj sjednici Međužupanijskog odbora HNS-a Središta Sjever prihvaćen je prijedlog da se u Trećoj HNL Sjever u sezoni 2019./2020. natječu tri kluba s područja Varaždinske županije i to dva varaždinska kluba Varteks i Sloboda ŠN-a te ludbreška Podravina te da liga u novoj sezoni broji 14 klubova.

Na sjednici Komisije za natjecanje Hrvatskog nogometnog saveza utvrđeno je da druga momčad Slaven Belupa natjecanje može početi iz Četvrte lige Bjelovar - Koprivnica - Virovitica, a ne iz Treće HNL Sjever, zatim da Koprivnica. kao posljednjepalsirana momčad Treće HNL Istok u sezoni 2018./2019. prema pravilnicima i propozicijama mora napustiti taj rang natjecanja,dok varaždinska Sloboda ŠN-a kao županijski prvoligaš ne može preskočiti jedan rang natjecanja. Dakle u novoj ligi bit će dva kluba iz varaždinskog ŽNS-a, varaždinski Varteks i ludbreška Podravina.

Sastav Treće HNL Sjever
1. NK BJELOVAR
2. NK MLADOST ŽDRALOVI
3. NK VARTEKS VARAŽDIN
4. NK RADNIK KRIŽEVCI
5. NK TEHNIČAR CVETKOVEC
6. NK GRANIČAR ĐURĐEVAC
7. NK PODRAVAC VIRJE
8. NK POLET SVETI MARTIN NA MURI
9. NK RUDAR MURSKO SREDIŠĆE
10. NK VIROVITICA
11. NK PAPUK ORAHOVICA
12. NK PODRAVINA LUDBREG