Trener Varaždina Samir Toplak još nije siguran koji će igrači biti spremni za subotnje nadmetanje Foto: Krešimir Đurić

Toplak uoči sutrašnjeg gostovanja: Šibenik nas ne smije iskontrirati na Šubićevcu

| 21.8.2020. u 09:00h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U sklopu 2. kola Hrvatski telekom Prve hrvatske nogometne lige momčad Varaždina sutra očekuje gostovanje u Šibeniku i nadmetanje s istoimenim domaćinom. Svjestan je trener Varaždina Samir Toplak da je riječ o teškom gostovanju za njegovu momčad, kod novog prvoligaša, koji je u 1. kolu izgubio na Rujevici, dok je Varaždin na staru prvenstva poražen na svom terenu od Gorice.

- Uvijek nam je na Šubićevcu bilo teško igrati. Sjećam se kada sam bio igrač uvijek smo s Varteksom u Šibenik odlazili kao favoriti, ali bilo nam je teško za igrati. Očekujem da budemo hrabri, kompaktni i da pokažemo zrelost u igri. Jednu stvar želim a to je da nas Šibenik ne smije iskontrirati na Šubićevcu, to si ne smijemo dozvoliti. Moramo biti točni u pasu, ne gubiti puno lopti u otvaranju i onda ćemo imati stabilnost - rekao je Toplak.

Ističe da još ne zna s kojim će sastavom početi utakmicu, ali je sigurno da se Rodin, nakon jedne utakmice neigranja zbog žutih kartona,vraća u konkurenciju za momčad.

- Najveća mi je briga da još danas ne znam hoće li neki igrači biti spremni za sutrašnje nadmetanje ili ne. Šibenik pokazuje da nije zalutao u Prvu ligu, U Rijeci su izuzetno dobro djelovali kao ekipa, bili su kompaktni,dobro su se branili i bili su opasni. Bit će teška utakmica, a mi se moramo dići na onaj nivo na kojem smo bili u generalki protiv Slaven Belupa i onda ćemo sigurno imati lakši zadatak, ali neće biti lagano - zaključio je Toplak.