Sve polazi od glave, koja je bitan faktor i ako u tom dijelu posložim igrače onda ćemo biti dobri na terenu,  rekao je Toplak Foto: Krešimir Đurić

Toplak uoči Osijeka: Idemo pokušati pobijediti, ako budemo hrabri onda sigurno imamo šanse

| 4.12.2020. u 12:02h | Objavljeno u Sport

U sklopu 14. kola HT Prve hrvatske nogometne lige momčad Varaždina će sutra u 15 sati gostovati kod Osijeka na stadionu u Gradskom vrtu.Trener Varaždina Samir Toplak ima dosta problema s kadrom.

- Peco i Urata su ozlijeđeni, Benko ima tri žuta a neki nam se igrači tek vraćaju iz samoizolacije tako da imamo dosta problema s igračkim kadrom. Svjestan sam da je Osijek dobio vjetar u leđa i pobjednički mentalitet dolaskom Bjelice za trenera i to se odmah vidi po rezultatima jer još nisu izgubili susret. Međutim svjesni smo da postoji zakon velikih brojeva i mi u Osijek ne idemo s bijelom zastavom. Očekujem da će oni koji će istrčati biti hrabri. Osim u prvom poluvremenu susreta s Istrom, koja nas je stvarno nadigrala, nemamo krizu igre, ali ispuštamo bodove na tragikomičan način, greške koje radimo nam se naplaćuju i moramo se stabilizirati i ispraviti. Čvrsto sam na zemlji još uvijek vjerujem u ovu ekipu, vjerujem u ove igrače, možda čak i više nego što oni vjeruju i radimo na psihološkom dizanju da pokažemo da smo na višem nivou - naglasio je Toplak uoči sutrašnjeg gostovanja,

Obje momčadi u sutrašnje nadmetanje ulaze nakon što su u prošlom kolu osvojile po bod, Varaždin kod kuće protiv Istre 1961 primljenim golom u posljednjim trenucima, a Osijek na Rujevici, gdje je Rijeka imala više prilika, ali je Osijek izjednačio euro golom Bočkaja. Nema sumnje da je primljeni gol u posljednjim sekundama iz kaznenog udarca dosta psihološki utjecao na momčad Varaždina.

- Kada tako primiš gol, u posljednjoj sekundi, onda sigurno dosta potoneš u psihološkom smislu, međutim, nogomet je takav, jednom ti uzme, a drugi put ti da, samo treba čvrsto ostati na zemlji. Puno smo radili na psihološkoj pripremi, da pokušam dići momčad, da znaju da nas jedan dobar rezultat može pokrenuti. Zašto ne već u Osijeku? - ističe Toplak.

Dolaskom hladnijih dana i tereni će biti sve teži za igru i utjecati na izvedbu igrača tijekom susreta.

- Po prognozi vremena očekuje se južina i teren u Gradskom vrtu bi trebao biti solidan,više nam je problema stvarao naš teren za treninge jer snijeg koji je pao ovaj tjedan malo nas je poremetio. Ali, uopće neću tražiti alibije, sve polazi od glave, koja je bitan faktor i ako u tom dijelu posložim igrače onda ćemo biti dobri na terenu - rekao je Toplak.

Gostovanjem u Gradskom vrtu za Varaždin počinje serija težih susreta sa suparnicima iz vrha tablice, Osijek, Hajduk, Dinamo, Rijeka....

- I ovi rezultati koje smo ostvarili s prijašnjim suparnicima pokazuju da nema lakših i težih protivnika, svaka je utakmica maksimalno teška.Neće biti ništa teže ni lakše nego što su bile prethodne utakmice. Idemo u borbu i pokušati što je moguće skuplje prodati svoju kožu iako mi je to negativna floskula. Radije bih rekao idemo pokušati utakmicu dobiti. Ako budemo hrabri onda sigurno imamo šanse. Rekao sam svojim igračima da se sjećam dok sam bio trener Cibalije imali smo 12 utakmica u nizu bez poraza i ugostili smo već otpisano Lučko, koje je imalo 3-4 boda, Utakmica je završila 0:3. Znači nogomet je nepredvidiva igra, zakon velikih brojeva je velika stvar i velike ekipe najlakše kiksaju protiv autsajdera - zaključio je Toplak.