Trener momčadi Samir Toplak svjestan je nezavidne situacije svoje momčadi na tablici, a uoči tri vrlo teška susreta u samo 8 dana Foto: Krešimir Đurić

Toplak uoči Lokomotive: Igrači moraju shvatiti ozbiljnost situacije i sutra biti na maksimumu

| 19.11.2020. u 12:38h | Objavljeno u Sport

Nakon dvotjedne stanke u prvenstvu zbog obveza hrvatske reprezentacije, utakmicama 12. kola sutra se nastavlja HT Prva hrvatska nogometna liga. Momčad Varaždina, trenutačno na 10.,posljednjem mjestu tablice bit će sutra gost sastava Lokomotive na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Lokomotiva,kao i Varaždin ima 7 osvojenih bodova i samo se zahvaljujući boljoj gol razlici nalazi na 9. mjestu tablice, tako da je sutrašnje nadmetanje derbi začelja.

- Prije svega očekujem od svojih igrača i momčadi da shvate ozbiljnost situacije i da svim budemo na maksimumu jer kada svi budemo na maksimumu onda se imamo čemu nadati. Nema kalkulacija, nema više sutra jer sutra u principu ne postoji. Moramo sutra u 17 sati biti najbolji mogući . Hvala Bogu svi smo zdravi, nema kartoniranih, a sada je na meni i mom stručnom stožeru da odredimo onih 11 koji će početi utakmicu da u tom dijelu puno ne lutamo i da shvatimo da je to derbi začelja gdje možemo jednom utakmicom sebi olakšati situaciju isplivati u mirnije vode i onda će nam biti lakše pripremati se za utakmice koja nas očekuju nakon Lokomotive- naglasio je trener momčadi Varaždina Samir Toplak.

Posljednji prvenstveni susret između Varaždina i Lokomotive, odigran na Gradskom stadionu u Varaždinu, završio je rezultatom 1:1, bi li Toplak, a nakon niza od šest prvenstvenih poraza, sutra bio zadovoljan bodom?

- Ne razmišljam tako, uvijek razmišljam o pobjedi i uvijek idem pobjednički. Utakmica koja je odigrana u Varaždinu i ona koja nas sutra očekuje nemaju nikakve poveznice. Lokomotiva se u međuvremenu popunili, doveli su dosta igrača, a i k nama je stiglo dosta igrača, tako da obje momčadi imaju nove ekipe, koje su u ovom trenutku podjednake. Prije svega razmišljam kako idemo utakmicu dobiti, Bodom ćemo dobiti mali mir, ali ne veliki, dok s pobjedom možemo dobiti puno veći mir,tako da razmišljam o tome da utakmicu pokušamo pobijediti, a ako iz toga onda dođe i neriješeni rezultat nećemo biti nezadovoljni, ali nije u mojim genima unaprijed reći da bi bio zadovoljan bodom. Danas sam s ekipom održao sastanak i rekao im da želim pobjednike, želim borce koji će shvatiti da  moramo biti bolji od Lokomotive da bi upisali tri boda - naglasio je Toplak.

Momčad Varaždina će u 8 dana odigrati tri prvenstvena susreta, pa će nakon sutrašnjeg gostovanja kod Lokomotive,u ponedjeljak u 18 sati igrati u Velikoj Gorici gdje će igrati odgođenu utakmicu 10. kola s Goricom, a u subotu,28. studenog u 15 sati Varaždin će na svom stadionu u okviru 13. kola dočekati Istru 1961.

- Gorica, zbog samoizolacije, dugo nije igrala prvenstvenu utakmicu i ne znamo u kakvom su stanju. Vidjet ćemo ih tek sada u Šibeniku i onda donositi određene zaključke. Utakmica dolazi vrlo brzo nakon Lokomotive, neće biti vremena za nekakva uigravanja, morat ćemo se u hodu posložiti. Gorica sigurno ima visoke ambicije, jako su dobro startali u prvenstvo, puno bolje od Lokomotive i imaju izrazito dobru kvalitetu. Ova pauza koju su imali možda će se vidjeti u natjecateljskom ritmu, ali u ovom trenutku ne znam što se može od njih očekivati, tako da ću se više bazirati na nas, da se dobro oporavimo u tri dana. Dosta je igrača s po dva žuta kartona, možda će i zbog toga netko otpasti za susret u Velikoj Gorici, ali mi je drago da su za sada svi zdravi i u ove tri utakmice puno ćemo ih koristiti - zaključio je trener Varaždina Samir Toplak.